yükleniyor

O Dağa Daha Önce Hiç Eğitim İçin Tırmanan Olmamıştı!

O Dağa Daha Önce Hiç Eğitim İçin Tırmanan Olmamıştı! güneş amblemi.
Sevgili eğitim dostu, iş insanı ve gezgin M. Sacit Erdem eğitime destek için özel bir maceraya atılıyor!

M. Sacit Erdem, TEGV adına bağış toplamak üzere 11-18 Ağustos arasında İsviçre Alpleri’ndeki Matterhorn Dağı’na tırmanacak!

Erdem, bu tırmanış sırasında toplanacak bağışlarla TEGV Mersin Öğrenim Birimi’ne gelecek 1600 minik çocuğumuzun 1 yıllık eğitim desteğine kavuşmasını hedefliyor.

M. Sacit Erdem bir dağcı değil, ama hayallerinin peşinden giden bir mücadele insanı. Erdem 1961’de Bolu’da doğdu. Babasının görevi nedeniyle Balıkesir’de başlayan ilköğrenimi, Mersin’de son buldu. Ortaokul ve liseyi Tarsus Amerikan Koleji’nde okudu. 1986’da ODTÜ Mühendislik Fakültesi’nden Kimya Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Bir süre Şişecam Holding’in Soda Sanayii İşletmesi’nde çalıştıktan sonra gemi acentalığı yapan kardeşlerine katılarak Merit Gemicilik bünyesinde çeşitli kademelerde görev aldı.

15 sene sonra aktif çalışma yaşamına ara verip önce yürümeye, sonra koşmaya, daha sonraları ise dağlara tırmanmaya başladı. 50 yaşında ilk maratonunu Appeldorn/Hollanda’da koştu. Bir taraftan yelkenle Atlantik Okyanusu’nu geçerken, bir yandan da 54 yaşında kullanmayı öğrendiği motosikletiyle Sahra Çölü’nü Batı Afrika’dan Abidjan/Fildişi Sahili’ne kadar gitti. Amerika kıtasının en yüksek dağı olan Arjantin’deki Aconcagua Dağı’na tırmandı, Afrika’da vahşi doğada fotoğraflar çekti. M. Sacit Erdem, yapmaktan en çok hoşlandığı, onu en çok mutlu eden aktiviteyi “Oğlum Sarp ve kızım Melis ile birlikte yaptığımız tırmanışlar ve bu tırmanışlar sırasında onlardan öğrendiklerim” şeklinde ifade ediyor.

TEGV ise Türkiye’nin 72 noktasında her sene yaklaşık 8000 gönüllüsü ile ilköğretim çağındaki (6-14 yaş) imkanları kısıtlı çocuklarımızın daha mutlu bir çocukluk geçirmesi ve geleceğe daha donanımlı olarak hazırlanmalarını sağlamaya çalışan 23 yıllık bir STK. Çocuklar; TEGV’de bilişim, matematik, fen ve sanat dallarını eğlenerek öğrenmenin yanı sıra okuma, anlama ve yazma becerilerini de geliştiriyorlar.

Siz de miniklerimizin geleceğine dokunmak ister misiniz?

 

Bağış için aşağıdaki hesap detayını kullanabilirsiniz ;

BANKA : Yapı Kredi BankasıŞube : Beyoğlu Özel Bankacılık MerkeziŞube Kodu : 410Alıcı Adı : Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)HESAP NO : 82421343IBAN : TR94 0006 7010 0000 0082 4213 43AÇIKLAMA : SACİT/Kendi adınız ve soyadınız


 

Bağışlarınız için;

https://tegv.org/egitim-icin-daha-yuksege-tegvle
10.08.2018
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!