yükleniyor

Elektronik atıklar eğitime dönüşüyor.

Elektronik atıklar eğitime dönüşüyor. güneş amblemi.
cc13242017 yılında hayata geçirdiğimiz ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği) işbirliğiyle sürdürdüğümüz Atma Bağışla Projesi her türlü AEEE (Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar) ürünlerini eğitime kazandırarak, çocuklar için yaşanılabilir ve eğitimle güçlenmiş bir dünya hayaline herkesi ortak ediyor.

Günlük hayatımızda artık kullanılmayacak durumda olan AEEE ürünleri, TEGV’in anlaşmalı olduğu geri dönüşüm firmasına gönderiliyor. Elde edilen hurda değeri bağış olarak kaydediliyor. Çalışır durumda olan cihazlar ise Vakfımızca incelendikten sonra alınan onay karşılığında Vakıf envanterine kaydedilerek, TEGV’in Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinlik noktalarında kullanılmak üzere muhafaza ediliyor.

Atma Bağışla TEGV için kaynak getirici bir proje olmasının yanı sıra doğanın korunması için önemli bir çevre faaliyeti olma özelliği de taşıyor. Proje sayesinde bugüne kadar 80 tondan fazla e-atık geri dönüştürülerek, 1.800 çocuğun nitelikli eğitim ile buluşturulması sağlandı.

Atma Bağışla kapsamında masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları ve tabletler, yazıcı ve monitörler, bilgisayar parçaları, görüntü ve müzik sistemleri, elektrikli ve elektronik ev aletleri, kablo ve adaptörler gibi her türlü elektronik atık bağışlanabiliyor. Ayrıntılı bilgi için 0216 290 70 69 aranabilir, atmabagisla@tegv.org’a mail gönderilebilir veya www.atmabagisla.org adresi ziyaret edilebilir.
27.02.2019
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!