yükleniyor

TEGV, Tatyana Moran’ın bağışı ile binlerce çocuğun eğitimini destekliyor

TEGV, Tatyana Moran’ın bağışı ile binlerce çocuğun eğitimini destekliyor güneş amblemi.
TMÇocukların nitelikli eğitimine katkı sağlayabilmek için çeşitli faaliyetler yürüten Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Tatyana Moran’ın yaptığı bağış ile pek çok çocuğa eğitim desteği veriyor.

İlköğretim çağındaki çocuklarımızı nitelikli eğitim desteği ile buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın önemli bağışçılarından biri de 22 Mayıs 2007’de hayatını kaybeden Tatyana Moran’dır. Edebiyat Profösörü olan eşi Berna Moran'ın kitap telif gelirini hiçbir koşul olmadan TEGV’e bağışlayan Tatyana Moran pek çok çocuğumuzun yarınlara umutla bakmasını sağlamış ve sağlamaktadır…

 Tatyana Moran Kimdir?

Tatyana Moran 1910 yılında Kırım Kerç’te doğdu. İstanbul’da Notre Dame de Sion’da öğrenim gördü. İstanbul’da ''Tan'' gazetesiyle birlikte çıkan Fransızca başka bir gazeteye yazılar yazmaya başladı. Bir süre İngilizce öğretmenliği yapan Moran daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne kayıt yaptırdı. Burada Mina Urgan, Vahit Turhan ve Lütfiye Duran ile birlikte Halide Edip Adıvar’ın öğrencisi oldu. Oxford’lu akademisyen “Prof. Bazel”in etkisinde kalarak tezini 8. yüzyıl İngiliz Edebiyatı destanlarından ''Battle of Muldoon'' üzerine yazdı. Bir süre sonra üniversitede asistan oldu ve bu dönemde Berna Moran ile tanışıp evlendi. Moran, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin kurulma aşamasında eşi Berna Moran’la birlikte bir süre buranın Filoloji Bölümü'nde görev yaptı. Eşi Berna Moran 1993’te vefat edince, emekliliğini kitap okuyarak geçiren Tatyana Moran arkadaşlarının ısrarıyla anılarını kaydetmeye başladı.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 32 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.
21.05.2019
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!