yükleniyor

Etkinlik Noktalarımızdan Güzel Haberler

Etkinlik Noktalarımızdan Güzel Haberler güneş amblemi.
maardinsavur1235

Mardin Savur Öğrenim Birimi Abdulgani Aras Etkinlik Merkezi Basketbol Sahası Yenilendi.


2002 yılında faaliyetlerine başlayan ve kurulduğu günden bu yana 13.250 çocuğa ulaşmış olan Mardin Savur Öğrenim Birimi Abdulgani Aras Etkinlik Merkezi’miz etkinliklerini büyük bir özveriyle devam ettirmekte.

Etkinlik Merkezi’mizin geçtiğimiz aylarda, Vakfımızın Kurucu Mütevelli Heyet Üyesi  Güler Sabancı’nın da aralarında bulunduğu Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme ’78 mezunları, Koç Grubu çalışanları ve akademisyenlerinin yanı sıra  Vakfımızın Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Abra’nın da aralarında olduğu çok sayıda konuğu oldu. 2 Mart 2019 Cumartesi günü Mardin Savur Öğrenim Birimi Abdulgani Aras Etkinlik Merkezi’mizi ziyaret eden konuklarımız çocuklar ve gönüllülerimizle bir araya geldi.

Aysel Tumba Tur Organizasyonu ile TEGV Mardin Savur Öğrenim Birimi Abdulgani Aras Etkinlik Merkezi’mizi ziyaret eden “Boğaziçi 78 Mezunları” aralarında kaynak yaratarak 70 m² açık alanı bulunan birimimizdeki basketbol sahamızı yenilediler. 2019 yılında 34 gönüllüsü ve 265 çocuğu ile etkinliklerine devam eden birimimizde artık çocuklarımız spor etkinlikleri kapsamında gönüllülerimiz ile birlikte basketbol oynayabilecekler…

 
Ferit Aysan Eğitim Parkı_Haber İçi Görsel

Ferit Aysan Eğitim Parkımız ve Bakırköy Belediyesi Çocuklarımız İçin El Ele…


Tüm etkinlik noktalarımız yaz dönemini verimli geçirebilmek için belirlenen programlara ek çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bu kapsamda Ferit Aysan Eğitim Parkımız ve Bakırköy Belediyesi arasında yapılan işbirliği ile ücretsiz yaz spor okullarının açılışı yapıldı.

Bu kapsamda Belediye’nin Spor Okullarına gelen çocuklar TEGV’in etkinliklerine katılabilecekler; çocuklarımız ise Belediye’nin açmış olduğu spor kurslarından ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Yaz okullarının açılışı kapsamında 17 Haziran’da bir araya gelen Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Genel Müdürümüz Sait Tosyalı organizasyonun açılışında birer konuşma yaptılar.

Sait Tosyalı yaptığı konuşmada “TEGV olarak, Bakırköy Belediyesi ile ortak yaptığımız bu çalışma ile daha çok çocuğa verimli ve keyifli etkinlikler sunabileceğiz. Bu ortak çalışmadan memnuniyet duyuyoruz.” dedi ve vakfımıza verdiği destekler için Bakırköy Belediyesine teşekkürlerini sundu.

Dr. Bülent Kerimoğlu ise yaptığı konuşmada: “ Sporun sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından önemini biliyoruz, ve bu yüzden belediye olarak elimizden gelen desteği artırarak devam ettireceğiz. Yaz spor okullarımızda; 15 farklı branşta,  uzman eğitmen ve antrenörlerimiz eşliğinde çocuklarımızın güvenli, eğitici ve eğlenceli, anılarında yer bırakan bir yaz geçirmelerini hedefliyoruz.” diyerek yapılan işbirliği ile TEGV’li çocuklarımızın da bu etkinliklerden yararlanacak olmalarından memnuniyet duyduklarını belirtti.
 
Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkımız Akdamar Tiyatro Şenliği’ndeydi_KAPAK

Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkımız Akdamar Tiyatro Şenliği’ndeydi.


Çocukları sanatın yaratıcı enerjisi ve ruhsal zenginliğiyle buluşturmayı amaç edinen tüm Etkinlik Noktalarımız, sanatsever ve sanattan anlayan bireyler yetiştirmek yıl içinde çeşitli etkinliklere imza atıyor, organizasyonlara katılıyorlar.

Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkımızda bu amaçla çocuklarımızı tiyatro sanatıyla tanıştırmak için bu yıl 17. düzenlenen Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’ne katılım sağladı.

Eğitim Parkımızda yıl boyunca bizime birlikte olan tüm çocuklarımız ve gönüllülerimiz bir hafta boyunca şenlik kapsamındaki atölye çalışmalarına katıldılar, oyuncularla sohbet etme fırsatı buldular, profesyonel ve amatör grupların sergilediği oyunları büyük bir keyifle izlediler.

 
Çocuklarımızdan Fotoğraf Sergisi

Çocuklarımızdan Fotoğraf Sergisi!


Beykoz Öğrenim Birimi’mizdeki çocuklarımız tarafından çekilen fotoğraflarla, 3 Mayıs 2019’da Kelebekler Çiftliği’nde Mobil Oil Türk A.Ş.’nin destekleri ile “Evvel Zaman İçinde” isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Beykoz Öğrenim Birimi’mizde İğne Deliği (Pinhole) tekniği ile dijital fotoğrafçılık atölyesini birleştirerek çocuklar için yepyeni bir atölye etkinliği gerçekleştirdi. Mobil Oil Türk AŞ.’nin desteği ile gerçekleşen atölyede 32 çocuğumuz fotoğrafçılık ile ilgili teorik bilgiler edindiler. TEGV’li çocuklar, edindikleri bilgiler ışığında kendi iğne deliği makinelerini tasarladılar. Beykoz’un çeşitli köylerinde hem tasarladıkları kameraları ile hem de dijital makineleri ile çekimler yaptılar.

TEGV Beykoz Öğrenim Birimi Yöneticisi Makbule İnaç ev sahipliğinde gerçekleşen sergiye; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Çağlayan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nurgül Direk de katılarak bulundukları ortamdan duydukları memnuniyeti dile getiren ve çocukları takdir eden birer konuşma yaptılar. Sergiye Mobil Oil Türkiye AŞ. adına Makbule Nurdan Terzi, Cihan Taviloğlu ve Kürşat Altunbaş’ın yanı sıra veliler ile gönüllüler katıldı. Düzenlenen serginin sonunda TEGV’li çocuklara katılım sertifikası verildi ve hatıra fotoğrafları çekildi.
 
Muradiye Öğrenim Birimi’nde Satranç Turnuvası_Haber İçi Görsel_1

Muradiye Öğrenim Birimi’nde Satranç Turnuvası


İlkbahar Dönemi kulüp etkinlikleri kapsamında Van Muradiye Öğrenim Birimi’mizde yaklaşık 100 çocuğumuz satranç ile tanışma fırsatı buldu. Çocukların yeteneklerinin farkına varmalarına, geliştirmelerine ve zekalarını daha etkili bir şekilde kullanmalarına olanak sağlayan bir oyun olan satranç, 10 hafta süren bir etkinlik programı olarak çocuklara sunuldu.

Muradiye Öğrenim Birimi’nde Satranç Turnuvası_Haber İçi Görsel_2Etkinlik 11 Mayıs’ta gerçekleşen Satranç Turnuvası ile son buldu.

Çocuklarımızın kendi aralarında kura çekerek, karşılıklı oynayacakları arkadaşlarını belirledikleri turnuvada maçlar tamamen dostluk çerçevesinde yapıldı. Turnuva sonrasında el sıkışıp birbirlerini tebrik ederek masadan ayrılan oyuncularımızdan dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etkinliğin çocuklar üzerindeki olumlu gelişmelerini gözlemlediğini dile getiren Birim Yöneticimiz Buket Müjde, gerekli gönüllü desteğini alabildikleri taktirde etkinliğin ileriki dönemlerde de takvimlerinde yer alacağını belirtti.

 

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencileri’ nden Çiğli Eğitim Parkımıza Destek…

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencileri_Haber İçi GörselYaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, İzmir Çiğli Eğitim Parkımızda etkinliklerimize katılan çocuklarımız için mobilya tasarladı.

Öğretim Görevlisi Sergio Taddonio’nun proje koordinatörlüğünde 90 öğrenci, parkımıza gelerek 6-12 yaş arası çocukların park içinde kullanacakları mobilya ihtiyaçlarını belirledi. ‘ZOO Çocuk Mobilyaları’ ismini verdikleri proje kapsamında çocukların da fikirlerini almayı ihmal etmeyen Yaşar Üniversitesi Öğrencileri, çocuklarımız ile el ele vererek hem enerjilerini hem de yorgunluklarını atabilecekleri birbirinden ilginç tasarımlar ortaya çıkardılar.

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencileri (2)28 Mayıs tarihinde Selçuk Yaşar Kampüsünde sergilenen mobilyaları değerlendiren Saha Yöneticimiz Hüseyin Erkan, “ZOO Çocuk Mobilyaları, üretim odaklı düşünmeye sevk eden bir proje oldu. Üniversite öğrencilerinin bu yönde ilerlemeleri ve akabinde çocuklarla da bir araya gelerek bu fikri onlara da aktarmaları mutluluk verici. Özetle çocuklar, abla ve ağabeyleriyle birlikte çalıştı ve birlikte karar verdi. Ortaya da mutluluk verici bir çalışma çıktı. Eminim her çocuk, bu mobilyaları keyifle kullanacak” dedi.

Üretimi yapılan mobilyaların büyük kısmı Çiğli Eğitim Parkımıza teslim edildi ve çocuklarımızın büyük beğenisini topladı.
02.07.2019
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!