yükleniyor

Çocuklarımız ve Gönüllülerimiz Baksı Müzesi’nde Sanatla Buluştu

Çocuklarımız ve Gönüllülerimiz Baksı Müzesi’nde Sanatla Buluştu güneş amblemi.
image4-2310 - 12 Temmuz 2019 tarihlerinde, Bayburt Baksı Müzesi’nde düzenlediğimiz sanat atölyeleri ile gönüllülerimiz ve çocuklarımız sanatla buluştu.

2015 yılından bu yana Alta Mane Vakfı’nın destekleri ile faaliyet gösteren Düş Gezgini Ateşböceği Öğrenim Birimi’miz, Şubat ayından beri Bayburt’ta ilköğretim çağı çocuklarını sanat etkinlikleri ile buluşturuyor.

image5-25Düş Gezgini Ateşböceği, okulların kapanması ile birlikte Bayburt’ta bulunan Baksı Müzesi’nde sanat atölyeleri düzenledi. 10 – 12 Temmuz tarihleri arasında yapılan atölyeleri Baksı Müzesi kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Akademisyen, Eğitim Programcısı ve Bağımsız küratör Işın Önol’un TEGV gönüllüleri ile gerçekleştirdiği atölyelerde baskı tekniği ile öz hikâyeler oluşturma, yaşam haritam ve halatlarla soyut sanat gibi çalışmalar yapıldı.

image6-27Atölyelerin ardından, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, ve Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın da katılımıyla müzede bir şenlik düzenledik. Atölyelerde 2 gün boyunca yeni sanat teknikleri öğrenen Rize Öğrenim Birimi’miz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı’mız ve Düş Gezgini Ateşböceği’nin 19 gönüllüsü, son gün gerçekleşen şenlikte 100’ü aşkın Bayburtlu çocukla buluştu.

Çocuklar, şenlikte Baksı Müzesi’ni gezdi, istasyonlarda iki farklı sanat çalışmasına katıldı. Bayburtlu çocukların hem eğlendiği hem öğrendiği sanat atölyesi etkinlikleri, çocuklarda uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir etki yarattı.

Düş Gezgini Ateşböceği, 2014 yılından bu yana 7 il, 11 nokta ve 25 okulda 8000’i aşkın çocuğa sanatı sevdirerek; onlara sanatsal bilgi ve becerilerinin artırılmasına ve sanata yönelik olumlu tutum kazanmalarına katkıda bulundu. Bu sayede Düş Gezgini Ateşböceği, çocukların temel sanat kavramları ile ilgili farkındalıklarını geliştirmeyi, sanat yoluyla yaratıcılık, sorumluluk, iletişim, takım çalışması gibi yaşam becerilerinin güçlendirilmesine destek olmayı amaçlıyor. Düş Gezgini Ateşböceği’ndeki çocukların “sergi” ve “müze” kavramının farkında olmalarını sağlamak ve Ateşböceği’nde yaptıkları çalışmaları aileleri ve çevreleriyle de paylaşabilmelerini sağlamak için, katılan tüm çocukların eserleri https://www.dusgezgini.com/ internet sitesinde sergileniyor.

image8-31image7-29
09.09.2019
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!