yükleniyor

Geleceğe Bakış Toplantımızla 25. Yılımıza Doğru

Geleceğe Bakış Toplantımızla 25. Yılımıza Doğru güneş amblemi.
image9-33TEGV çalışanları olarak her yıl bir araya geldiğimiz ve bu yıl 19.su gerçekleşen “Geleceğe Bakış Toplantısı” 4-8 Ağustos tarihleri arasında Koç Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Geleceğe Bakış Toplantı’mıza 5 Ağustos Pazartesi günü “Köy Okullarına Müzik Projesi” kapsamında çocuklara ücretsiz müzik eğitimi veren Sera Çamaş’ın piyano dinletisiyle keyifli bir başlangıç yaptık.

Ardından kürsüye davet edilen Koç Üniversitesi Rektörü ve TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Umran İnan, Koç Üniversitesi kampüsünde yaptıkları en güzel etkinliklerden biri olarak nitelediği TEGV’in Geleceğe Bakış Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Türkiye’nin dört bir yanındaki 72 Etkinlik Noktamızdan 150’ye yakın çalışanımızın katıldığı toplantımızın açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanımız Oktay Özinci yaptı. TEGV olarak sağlam bir altyapımız ve kültürümüz olduğunu dile getiren Özinci, bizleri başarısız kılacak hiçbir şey olmadığını ve önümüzdeki dönemde de çok iyi işler yapacağımıza inandığını dile getirdi.

Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Sami Gülgöz, eğitim sistemindeki eksikliklere değindi ve TEGV’in dinamik yapısı ve yenilikçi eğitim metodları ile sistemdeki boşluğu nasıl değiştirebileceğinin, nasıl bir fark yaratabileceğinin altını çizdi.

Genel Müdürümüz Sait Tosyalı sunumunda TEGV’in 2018/19 akademik yıl performansından ve gelecek projelerinden bahsetti; Çorlu Öğücü Öğrenim Birimi’nin proje çalışmalarının başladığını ve Şubat 2020’de faaliyete geçmesinin planlandığını söyledi. Faaliyetlerini sürdürmekte olan 3 Tasarım ve Beceri Atölyesine ek olarak hazırlıkları devam eden birimlerin de tamamlanmasıyla önümüzdeki yıl yaklaşık 20 etkinlik noktamızda çocuklarımızın 21. Yüzyılın bu teknolojik eğitim ortamından yararlanacaklarının müjdesini verdi.

image10-35Program, merhum bağışçı Nirun Şahingiray’ın adını yaşatmak ve etkinlik noktalarının yıl içinde gerçekleştirdikleri iyi örnekleri çoğaltmak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen Üstün Başarı Ödül Töreniyle devam etti. Sonrasında ise TEGV’de 5-10-15 ve 20 yılını dolduran çalışanlarımıza Kıdem Plaketleri verildi.

Eğitim Programları Müdürümüz Devrim Uygan yeni eklenen programların tanıtımını yaptı ve TEGV’in 2019-2020 Etkinlik Yılı Planlarını aktardı. Toplantı Salim Kadıbeşegil’in İtibar ve Kriz Yönetimi konulu konuşması ve Koç Holding Dijital Dönüşüm Lideri Dr. Murad Ardaç’ın, dijital dönüşümün nasıl başladığını, ne kadar hızlı ilerlediği ve önümüzdeki süreçte insanları nelerin beklediğini anlattığı sunumuyla devam etti.

Günü, TEGV çocukları için koşan Mütevelli Heyeti Üyemiz Ahmet Uysal ve çeşitli rotalarda bisiklete binerek Tasarım ve Beceri Atölyeleri için fon oluşmasına katkı sağlayan Umuda Pedal ekibi ile gerçekleşen sohbetle tamamladık.

Toplantının ikinci gününü Eğitim Programları Departmanının paralel oturumları ile geçirdik ve 7 Ağustos Çarşamba gününe “25. Yıl Yerelde İletişim ve Kaynak Çalıştayı” ile başladık. Çalıştayın ardından İş Geliştirme Müdürümüz İpek Uralcan “25. Yıl İletişim Faaliyetleri” konulu sunumunu yaptı.

imajlar4214
Günün ilk konuk konuşmacısı “Eğitimde Dijital Dönüşüm” konulu konuşması ile Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal oldu. Sonrasında ise Eğitim Tasarımcısı, Eğitmen ve Yazar Barış Sarısoy “Öğrenmenin Sosyal Duygusal Hali” semineri ile bizlerleydi.

imajlar64346

Son olarak toplantıya renk katan Basketbolcu Sinan Güler, sporculuk kariyerinin yanı sıra, sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirdiği projelerine, gelecekle ilgili planlarına değindi.

Günü, Rumeli Kavağı’nda gerçekleşen özel akşam yemeği ile sonlandırırken birlikte olmanın keyfini yaşadık.

8 Ağustos’ta son bulan toplantılar Dr. Aylin Sözer Çapan’in ‘Resim Analizi’ konulu sunumuyla bitti.
10.09.2019
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!