yükleniyor

Şanlıurfa Sevgi – Erdoğan Gönül Eğitim Parkımızda İki Mutluluk Aynı Günde Yaşandı

Şanlıurfa Sevgi – Erdoğan Gönül Eğitim Parkımızda İki Mutluluk Aynı Günde Yaşandı güneş amblemi.
sasevgiikimutlu1Sevgi – Erdoğan Gönül Eğitim Parkı’nda 15 Kasım’da düzenlenen organizasyonla iki müjdeli haberi birden davetlilerle paylaştık. Vehbi Koç Vakfı desteğiyle hayata geçirdiğimiz Tasarım ve Beceri Atölyesi’ni düzenlediği törenle çocuklarla buluşturduk ve bölgenin en önemli sorunlarından biri olan ailesi tarım işçisi olarak çalışan çocuklar için ise “Okula Dönüş Projesi” nin tanıtım toplantısını yaptık.

Düzenlenen davete Şanlıurfa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Uğur Hatipoğlu, Yönetim Kurulu Başkanımız Oktay Özinci ve Genel Müdürümüz Sait Tosyalı’nın, yanı sıra TEGV çocukları, yöneticiler ve çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Tasarım ve Beceri Atölyeleri’nin Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 vizyonunda olduğundan bahseden Şanlıurfa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Uğur Hatipoğlu, Tasarım ve Beceri Atölyeleri sayesinde Türkiye’nin kendini uluslararası arenalara taşıyabileceğini söyledi. Harran Ovası’ndaki çocukların ‘Okula Dönüş Projesi’ ile tarım işçisi olmaya mahkûm olmayacaklarını ifade ederek çocuklara eğitim anlamında verdiği desteği tamamen gönüllülük anlayışı içinde yürütmesinden dolayı vakfımıza teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanımız Oktay Özinci şunları söyledi: “Çocukların kendi yeteneklerini sergileyebilecekleri imkânları onlara tanıdığınız zaman, özgüvenlerini artırmış olursunuz. Çocuklara oynayarak öğrenme imkânı sunarsanız, sonunda mutlaka bir başarı hikâyesi çıkacaktır. Biz vakıf olarak buna inanıyoruz.” dedi

Genel Müdürümüz Sait Tosyalı, Şanlıurfalı çocuklar adına yaşadığı mutluluğu şu sözlerle dile getirdi : “Şanlıurfa’da eğitim desteğine ihtiyaç duyan birçok çocuğumuz bulunuyor. Eğitim konusunda dezavantajlı bir bölge olan Şanlıurfa’da çocuklarımız Tasarım ve Beceri Atölyesi ile 21. yüzyılın öğrenme becerilerinden yararlanabilecek, yarınlara umutla bakabilecekler. Tasarım ve Beceri Atölyesi kurmamıza destek olan Vehbi Koç Vakfı’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

sasevgi2Okula Dönüş Projesinin detaylarını Eğitim Programları Müdürümüz Devrim Uygan katılımcılarla paylaştı: “Şanlıurfa'da bulunan mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına eğitim desteği sağlamayı amaçlayan bu projede, çocuklarımızın okuldaki uzun süren devamsızlıklarını telafi etmek için bir eğitim programı oluşturduk. Proje çerçevesinde 72 saatlik temel okuma-yazma, matematik ve yaşam becerileri eğitimleri verilecek. Tarım yerleşkelerinden çocukların döndüğü tarih olan Kasım ayından, çocukların yeniden tarım alanlarına göç ettiği Nisan ayına kadar Şanlıurfa Eyyubiye’de bulunan TEGV Sevgi – Erdoğan Gönül Eğitim Parkı’nda ve yine Eyyubiye Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun bahçesine konuşlanan TEGV Ateşböceği Eğitim Birimi’nde uygulamalar gerçekleşecek. Nisan ayında Ateş Böceği Harran’ın Koyunluca Bölgesi’nde bir okul bahçesine taşınacak ve tarım alanlarından çocuklar servisle ateş böceğine gelerek eğitim alacaklar.”

Konuşmaların ardından Tasarım ve Beceri Atölyesi açılışı için kurdele kesimi gerçekleşti.

2010 yılından bu yana faaliyetlerine devam etmekte olan Şanlıurfa Sevgi – Erdoğan Gönül Eğitim Parkı’nda bugüne kadar 1225 gönüllünün desteği ile yaklaşık 41.500 çocuğumuzu nitelikli eğitimle buluşturduk.
12.12.2019
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!