yükleniyor

Tasarım Mucitleri Ateşböceği, Kahramanmaraş’ta Etkinliklere Başladı!

Tasarım Mucitleri Ateşböceği,  Kahramanmaraş’ta Etkinliklere Başladı! güneş amblemi.
tasmucetkinlikOrjin Deri desteğiyle hayata geçen Tasarım Mucitleri Ateşböceği Öğrenim Birimimiz, 11 Aralık’ta düzenlenen törenle açıldı. Kahramanmaraşlı çocuklar için etkinliklere başlayan Tasarım Mucitleri Ateşböceği, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulunda konuşlanarak çocuklarla buluştu.

Açılışta konuşma yapan Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu Müdürü Mehmet Sarı: “Bakanlığımızın güçlü yarınlar için 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz arasında protokol imzalanmıştır. 2023 Eğitim Vizyonu, çocuklarımızın düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını desteklemektedir. Bu amaçla okulumuza Tasarım Mucitleri Ateşböceği adıyla TEGV’in mobil öğrenim birimi tematik ateş böceği konuşlanmıştır. Çocuklarımızın eğlenerek, yaparak ve yaşayarak öğrendiği eğitim programları sayesinde mutlu bir çocukluk geçirmeleri hedeflenmektedir.” Şeklinde konuştu.

Mehteran gösterisi ve Kahramanmaraşlı çocukların şiir dinletisiyle devam eden törende çocuklar halk oyunları gösterisi yaptı.

Gösterinin ardından Genel Müdürümüz Sait Tosyalı “Bu güne kadar resmi açılını yaptığımız 10’uncu Tasarım ve Beceri Atölyesi için burada toplandık. Milli Eğitim Bakanlığı’mızın 2023 Eğitim Vizyonuna uyumlu olarak Türkiye’nin değişik bölgelerinde 14 atölye kurduk. Önümüzdeki yıl yaklaşık 10 atölye daha faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Tasarım Mucitleri Ateşböceği Öğrenim Birimi’nin yeni Canan Dağdevirenler, Aziz Sancarlar yetişmesine ortam sağlayacağı inancıyla hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. ”dedi

tasmucatesbocegiKahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz: “Bu gün TEGV’in Tasarım Mucitleri Ateşböceği Öğrenim Birimi’nin açılışı yapmak üzere buradayız. Bildiğiniz üzere 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Temel hedeflerimizden biri de Tasarım ve Beceri Atölyeleri ile öğrencilerimizin eğitimini kolaylaşmak ve çocuklarımızı geliştirmekti. Bizler bu hedefe adım adım yaklaşıyoruz.”şeklinde hedeflerine ulaşmakta olduklarının altını çizdi.

Yapılan konuşmaların ardından Tasarım Mucitleri Ateşböceği Öğrenim Birimi gezildi ve konuklar çocukların atölye etkinliğini izlediler.

Vakfımızın yerleşik etkinlik noktalarının bulunmadığı illerde, çocuklara nitelikli eğitim desteği ulaştırmak amacıyla faaliyete geçirdiği Ateşböceği Öğrenim Birimleri, 2000 yılından bu yana Anadolu’nun dört bir yanında 1 milyonun üzerinde çocuğa ulaştı.
12.12.2019
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!