yükleniyor

Ateşböceklerimiz Elazığ’da

Ateşböceklerimiz Elazığ’da güneş amblemi.
image01624 Ocak 2020 tarihinde merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve çevre illeri de etkileyen deprem sonrasındaki süreci ilk andan itibaren üzüntüyle takip ettik.

Vakıfça her zaman eğitim desteğine ihtiyaç duyan ya da eğitimi sekteye uğrayan çocuklarımızın yanında olmak temel görevlerimiz arasında yer aldı.

17 Ağustos 1999 günü yaşanan Marmara Depremi’nin ardından eğitimin hiçbir koşulda kesintiye uğramaması düşüncesi ile hareket eden Vakfımız, biri derslik diğeri bilgisayar dersi olarak tasarlanmış Umut 2000 isimli 2 otobüs ile deprem bölgesinde çalışmalarını başlattı.

Deprem bölgesinde eğitim desteği vermekle kalmayıp, çocukların yüreklerine umudu yeniden yerleştirdik.  Bu süreçte deprem bölgesinde 6 ay içinde 10.000 üzerinde çocuğa eğitim desteği verildi.

Elazığ depreminde de aynı misyonla önce 2019 yılının Ekim ayında faaliyetlerine başlamış ve bugüne kadar yaklaşık 600 çocuğa ulaşmış olan Tasarım Mucitleri Ateşböceğimiz yola çıktı ve 10 Şubat’ta Elazığlı çocuklarla buluştu.

Hemen ardından 2010 yılının Mayıs ayında etkinliklerine başlamış ve şu an itibariyle yaklaşık 33.000 çocuğa eğitim desteği vermiş olan Düş Gezgini Ateşböceğimiz yola çıktı ve 12 Şubat tarihinde Elazığ’da etkinliklerine başladı.
10.03.2020
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!