yükleniyor

TEGV’de DİBDİA Etkinlikleri Devam Ediyor

TEGV’de DİBDİA Etkinlikleri Devam Ediyor güneş amblemi.

Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler projesinin yeni dönemi kapsamında öğretmen eğitimleri devam ediyor!

9Türkiye’nin dört bir yanında her yıl yüzbinlerce çocuğa eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın İnsan Hakları, Ayrımcılık, Barış, Çocuk Hakları, Katılım Hakkı ve Toplumsal Cinsiyet ve Ekoloji atölyelerinin yer aldığı “Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler” projesinin yeni dönemi devam ediyor. 2020 yılında İzmir, Eskişehir, Sivas, Van, Denizli ve Giresun illerinde atölye öğretmen eğitimleri yapılırken yıl sonuna kadar tüm TEGV etkinlik noktalarının bulunduğu illerde yapılması hedefleniyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), yaklaşık 25 yıldır nitelikli eğitim desteğine ihtiyaç duyan çocuklarımızı, Türkiye’deki 71 67 etkinlik noktasında eğitim etkinlikleriyle buluşturuyor. “Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler” etkinliği, TEGV’de eğitim desteği alan çocukların yanı sıra etkinlikleri gerçekleştiren gönüllülerin de ve öğretmenlerin de temel insan hakları alanında bilgilerinin ve toplumsal olaylar karşısında farkındalıklarının artması, insan haklarına yönelik tutumlarının gelişmesi gibi kazanımlar sağlanmasını amaçlıyor. Etkinlik kapsamında için 2020 yılında İzmir, Eskişehir, Sivas, Van, Denizli ve Giresun illerinde atölye öğretmen eğitimleri verirken yılsonuna kadar Öğretmen Ağı iş birliği ile TEGV etkinlik noktalarının bulunduğu illerde gerçekleştirmeyi hedefleniyor. Öğretmen eğitimleri sonunda eğitime katılan öğretmenlere sınıflarında uygulamak üzere “Haklarımı Öğreniyorum” isimli kutu oyunu paylaşılmaktadır.
1ABD Büyükelçiliği desteğiyle gerçekleşen “Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler” projesi ilk olarak 2018-2019 Etkinlik Yılında TEGV etkinlik noktalarında uygulanmaya başladı. İki aşamalı gerçekleştirilen projede, çocukların ve gönüllülerin insan hakları tematik alanlarında farkındalıklarının arttırılması hedeflenerek, gönüllülerde 7, çocuklarda ise 6 farklı temada eğitim etkinlikleri gerçekleştirilerek toplamda 1.460 gönüllüye ve 23.414 çocuğa ulaşıldı. Yapılan çalışmalardan olumlu geri bildirimler alınması ve ölçme değerlendirme raporlarına göre sosyal etkinin yüksek olması nedeniyle proje, Amerikan Başkonsolosluğu desteğiyle proje 2019 – 2020 etkinlik yılında da devam ediyor.
23.03.2020
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!