yükleniyor

Korona Günlerinde, Sosyal Medya Hesaplarımızı Nasıl Kullanıyoruz?

Korona Günlerinde, Sosyal Medya Hesaplarımızı Nasıl Kullanıyoruz? güneş amblemi.
image006Geçirmekte olduğumuz süreci hem keyifli, hem eğitici hem de eğlenceli bir formata dönüştürebilmek adına, Sosyal Medya Hesaplarımızı okumaya, bilime, sanata, matematiğe, bilişime, yabancı dile verdiğimiz önemi vurgulayan içeriklerle donattık.

Çocuklarımız için;
  • Tüm dünya bir virüsle mücadele ederken, el yıkamanın ve temizliğin ne kadar önemli olduğu konusu bir kez daha gündeme geldi. Bu kapsamda “Eğlen, Öğren, Hijyen” etkinliğimizden alıntılar paylaşıyoruz.
  • Tasarım odaklı düşünme felsefesi ile oluşturduğumuz yeni sanat eğitimimizin tamamını video içerik olarak youtube kanalımızda yayınladık ve diğer sosyal medya hesaplarımızda ise etkinliği haftalara bölerek gösteriyoruz.
  • Her hafta “Okuyorum, Oynuyorum” etkinliğinden bir kitap öneriyor, “Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyelerimiz”in içeriğinden oyunlar ve çocuk etkinlik kitapçığı paylaşıyoruz.
  • Çocuklarımızı “Renkli Kalemler” ( https://renklikalemler.org/ ) web sitemizde gazete okumaya ve “Düş Gezgini” sanal sergimizi ( https://dusgezgini.com/) gezmeye davet ediyoruz.
  • “Matematik” ve “Fen” etkinliklerinden seçtiğimiz atık kutu oyunu, sudoku, labirent gibi çalışmalar paylaşıyor ve evde yapılabilecek deney önerileri sunuyoruz.

Ayrıca çocuklarımızın ve ebeveynlerin içinde bulunduğu kaygı verici, belirsiz ve eğitime uzaktan erişim sağlanan bu dönemde, çocuk ve velilerimize destek olabilecek uzman videoları hazırlıyoruz.

Hazırladığımız video içerikleri: Uzaktan Eğitime Adaptasyon, Aile İçi Yapıcı İletişim, Destek, Hoşgörü, Evde Oyun ve Oyunun Önemi, Kaygı, Kaygı ile Baş Etme, Çocukların İzolasyonundan Kaynaklanan Duygusal ve Davranışsal Sorunları Önleme, Sorunlarla Baş Etme gibi konulardan oluşuyor.
14.04.2020
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!