yükleniyor

Yönetim Kurulu Başkanımızdan Mesaj Var

Yönetim Kurulu Başkanımızdan Mesaj Var güneş amblemi.
IMG_3803
Değerli Bağışçılarımız, Mütevellilerimiz ve Eğitim Dostlarımız,

Dünyayı saran COVID-19 (Koronavirüs) salgını nedeniyle hep birlikte benzeri görülmemiş bir dönem yaşıyoruz. İlk defa tecrübe ettiğimiz böyle zor bir süreçte Vakfımızın aldığı önlemler ve bu dönemdeki faaliyetlerimiz hakkında sizleri bilgilendirmek isterim.

Bu dönemde çocuklarımızı, gönüllülerimizi ve çalışanlarımızı güvende ve sağlıklı tutmak, Vakfımız için büyük öncelik ve önem taşıyor.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı’mızın okulları tatil kararıyla eş zamanlı olarak; 16 Mart 2020 tarihinde, Türkiye genelindeki tüm etkinlik noktalarımızda faaliyetlerimize geçici süreyle ara vermiş bulunuyoruz. Genel Merkez çalışmalarımızı ise teknik altyapımız sayesinde “Evden Çalışma” metoduyla sürdürmeye devam etmekteyiz.

Sağlık Bakanlığı’mızın ve Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ve yönlendirmeleri doğrultusunda hijyene ilişkin tedbirleri hassasiyetle aldık; tüm etkinlik noktalarımız ve merkez ofisimiz en yüksek hijyen standartlara uygun şekilde dezenfekte edildi.

Nisan ayında gerçekleşmesi planlanan Olağan Mütevelli Heyeti Toplantımızı zorunlu olarak ertelemiş bulunmaktayız. Ancak 2019 yılı Entegre Faaliyet Raporumuzu geciktirmeden sizlere sanal ortamda ulaştıracağız.

Süreçle ilgili, ulusal ve uluslararası tüm kurumsal bağışçılarımızla iletişime geçip, mevcut koşullarımızla ilgili gerekli bildirimleri yaptık. Sizlere gönderilecek özel e-bültenimizde de konu ile ilgili daha detaylı bilgiler bulacaksınız.

Tüm bu tedbirleri alırken sosyal medya hesaplarımızı hijyen, sosyal mesafe gibi iletilerle halkımızı bilinçlendirmek amaçlı kullandık, konu ile ilgili eğitim içerikli yayınlar hazırlamaya başladık. Süreçte “Eğlen Öğren Hijyen” etkinliğimizden alıntılar paylaşacağız, her hafta “Okuyorum Oynuyorum” seçkisinden bir kitap tavsiyesinde bulunacağız. Çocuklarımızı “Renkli Kalemler” web sitemizden gazete okumaya veya Düşler Gezgini sanal müzemizi gezmeye davet edeceğiz. Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyelerinden oyunlar, matematik etkinliğimizden atık kutu oyunu, sudoku; fen etkinliğimizden ise çocuklarımızın evde yapabilecekleri deneyleri paylaşacağız.

Ayrıca çocuklarımızın ve ebeveynlerinin bu kaygı verici ve eğitimden uzak oldukları ortamda, onlara destek olabilecek uzman videoları hazırlıyoruz. Bu videolar uzaktan eğitime adaptasyon, çocukların izolasyon döneminde gösterebileceği duygusal ve davranışsal sorunları önlemede ebeveynlere yardım ve sorunları önleme, bu dönemde aile içi yapıcı iletişim, evde oyunun önemi, kaygı ile baş etme gibi konuları içeriyor.

Algo Dijital Kodlama Oyunumuz bugünden itibaren, tamamen yenilenmiş şekilde dijital platformda çocuklarımız ile buluşmaya hazır. Vakfımızın ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin özverili çalışmalarıyla, oyunumuzun mobil uygulamasını çocuklarımızın hizmetine sunmuş olmanın gururunu yaşıyoruz.

Yaşanılan Korona sürecinde, üstün bir çaba gösteren sağlık çalışanlarımıza destek verebilmek amacıyla, eğitim programlarında kullandığımız 3 boyutlu yazıcılarımız, ekibimiz tarafından evlerine alınarak, koruyucu siperlik üretimine başlanmış ve şu ana kadar yaklaşık 300 siperlik teslimi yapılmıştır.

Bu yıl maalesef çocuklarımız 23 Nisan’ın 100. Yıl coşkusunu evlerinde yaşayacaklar. Biz de bu önemli günde onlara sanal ortamda ve sosyal medyada ulaşmak için çaba göstereceğiz. Yaşadığımız süreç içerisinde biz de faaliyetimizi sürdürebilmek için gerekli kaynak temini projelerinin bir kısmını ertelemek veya iptal etmek zorunda kaldık. Ancak umarım uzun olmayan bir zaman sonra hayat normale dönecek. Biz de etkinliklerimize başlayacağız. O nedenle 25 yıldır sürdürdüğümüz nitelikli eğitim desteğinin sekteye uğramaması için yeni kaynak kampanyaları geliştirdik.

“Sağlık Çalışanlarına Teşekkür” ve “23 Nisan” e-sertifikalarımızı 2 yeni ürün olarak bağışçılarımızla buluşturuyoruz.

23 Nisan için başlatacağımız “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılında 100 Çocuğumuzun Eğitimine Destek” kampanyamız ile de eğitim dostu kurumları ve bireysel bağışçılarımızı 23 Nisan sertifikası alarak destek vermeye davet ediyor olacağız.

Sağlıklı günlerde buluşmak üzere,

R. Oktay ÖZİNCİ Yönetim Kurulu Başkanı
14.04.2020
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!