yükleniyor

Bir koşu hikayesi...

Bir koşu hikayesi... güneş amblemi.
kosu12010‘da ilk kez güneşli güzel bir günde (o zamanki adıyla) Runtalya’da koştuğumda, TEGV ile yollarımızın kesişmesine daha iki yıl vardı. Güneş sonraki yıllarda da hep koşuya destek verdi, ben de koşmaya devam ettim. Henüz “iyilik peşinde koşmanın” farkında değildim. Farkında olduğum bir şey vardı, o da “bi şeyler” yapmak istediğimdi! Herkes gibi ben de, doğduğum günden beri topluyor ve biriktiriyordum; ailemden, okuldan, arkadaşlarımdan, iş hayatından... Ama biriktirdiklerimi sadece kendim ve çevrem için kullanmak yeterli gelmiyordu. Paylaşmanın bir yolu olmalıydı?

Bizi gönüllü çalışmaya yönelten, herkeste farklı olan, sayısız motivasyon; gönüllülüğe başlamak için ise birkaç kanal vardır. Arkadaş tavsiyesi bu kanalların başında gelir. Sevgili arkadaşım Berna Evren, bana TEGV Antalya Suna İnan Kıraç Eğitim Parkında yaptıklarını anlattığında, aradığımı bulduğumu anlamıştım.

kosu2TEGV’de, bir çocuğun en temel hakkı olan eğitim hakkı için, çocuklarla çalışmak, onlarla birlikte üretmek ve paylaşmak gerçekten harikadır. Sanıyorum bundan hiç vazgeçmeyeceğim. Öte yandan çocuklarla çalışmaya devam ederken, diğer yanda, gönüllüler tarafında da bir şeyler yapmak istiyordum. Biraz tecrübe kazandıktan sonra; önce gönüllülüğe ilk adım olan “Temel Gönüllü Eğitimi” eğitmeni, ardından da “Okuyorum Oynuyorum” etkinlik eğitmeni oldum.

Bu süreçte kosu3Runatolia ile olan bağlantımın şekli de değişmeye başladı. Mesela koşunun, gönüllü eğitimi gününe denk geldiği zamanlar oldu, koşamadım! Ben koşamadım, ama öğle arasında yeni gönüllü adaylarıyla, koşuyu desteklemeye gittim. Çeşitli STK’lar için koşanlar, destek için orada olan gönüllüler, çocuklar ve yeni gönüllü adaylarıyla nefis bir gün oldu. Eğitimin geri kalanını tamamlamak için eğitim parkına döndüğümüzde “aday gönüllüler” çoktan “gönüllü” olmuştu.
Bir diğer yıl, çocuklarla harika bir gazete projesi için çalışıyorduk, bu kez de koşu gazetemize haber oldu. Çocuklar koşucularla renkli röportajlar yaptılar, haber yazıları yazdılar (Renkli Kalemler Gazetesi 2015).

kosu42017’de ilk kez Adım Adım bünyesinde bağış kampanyası açtım ve TEGV Ateşböcekleri için “iyilik peşinde koştum”. 2019 ve 2020‘de kampanya açmaya devam ettim. Üç yılda toplam 113 bağışçıya ulaşırken, yapılan bağışlarla 116 çocuğun eğitimine destek kosu5sağlandı.

Gönüllüğün sayısız motivasyonu var demiştim, bir de gönüllülüğün farklı formları var. Kaynak yaratmak, bağış toplamak STK’lar için çok önemli ve bir gönüllülük formu olarak kaynak gönüllülerine her zaman çok ihtiyaç var. Kendi motivasyonunuzu bulup, size en uygun formda, bir gönüllü aktivitesine başlayın, kendinizi çok iyi hissedeceksiniz.

Okan Çetinkaya
31.05.2020
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!