yükleniyor

Gönüllü Buluşmalarımız

Gönüllü Buluşmalarımız güneş amblemi.
COVID 19 Süreci gönüllülerimizle aramızdaki bağı güçlendirmek ve onlara yeni kazanımlar sağlayabilmek anlamında bizim için faydalı geçen, zamanı efektif kullandığımız bir dönem oldu.  Bu kapsamda Zoom Platformu üzerinden farkı konu ve konuklarla buluşmalar gerçekleştirerek gönüllülerimizle hem özlem giderdik hem de pek çok konuda bilgi sahibi olduk.

Öğrenmeyi Öğreniyorum Söyleşileri

PDR International firması ile yaptığımız işbirliği kapsamında  Gönüllülerimiz ve Gönüllü Eğitmenlerimizle yetişkin eğitimi becerilerini geliştirmek, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, bağımızı kuvvetlendirmek ve dayanışmayı artırmak amacıyla bir araya geldik.

Beynim Öğrenmeyi Öğreniyor Kitabı’nın yazarı Eğitim ve Performans Geliştirme Danışmanı Necdet Bükülmez ile Öğrenmeyi Öğrenme Başlığı altında “Beynimizin Özellikleri ve Hafıza Teknikleri”, “Odaklanmak ve Zihin Haritalama”, “Anlayarak Hızlı Okuma” ve “İletişim Profilleri ve İkna” konularında yoğun katılımlı 4 farklı oturum gerçekleştirdik.

Kişisel Gelişim Üzerine Gönüllü Buluşmaları yaptık.

Pek çoğu gönüllümüz olan alanında uzman kişilerle sohbetlerimiz oldu.

Bu bağlamda;

Eğitim dostumuz Uzman Psikolog Özge Özsaka Güvenç ile "Karantina Sürecinde ve Sonrasında Psikolojik Sağlığımız ve Uyum Süreci” konusuna değinerek, süreci en sağlıklı şekilde atlatmamızı sağlayacak bilgiler aldık. Eğitim dostumuz, Çocuk Ergen Psikiyatristi Dr. Özlem Sürücü ise Pandemi döneminde çocuklarımızın nasıl bir günlük planı olması gerektiği konusunda görüşlerini bizlerle paylaştı.

Mütevelli Heyeti Üyemiz ve koşucumuz Ahmet Uysal ile "Hayalleri Gerçekleştirmek Üzerine" konusu ile bir araya gelerek özlem giderdik.

Eğitmen gönüllümüz İnsan Kaynakları Yöneticisi Sevinç Olukoğlu, pek çoğu üniversite öğrencisi olan gönüllülerimize  "Kariyer Planlamasında Gönüllüğün Önemi" konusunda bilgiler aktardı.

Eğitmen gönüllümüz Avukat Sevgi İçkan, "Siber Zorbalık" konusunda bizlere keyifli bir sunum yaptı.

Pera Müzesi Öğrenme Programları Yöneticisi Eda Göknar ile Pera Müzesi Eğitim Bölümü ile Düşler Atölyesi ve Drama Atölyesi yerel eğitmenlerinin bir araya geldiği bir eğitim buluşması gerçekleştirildik.

Illinois Üniversitesi Eğitim Psikolojisi ve Erken Eğitim Profesörü, Eğitim Psikolojisi Bölüm Başkanı olan Artin Göncü "Eğitimde Oyun, Yaratıcılık ve Sanatın Önemi" konulu bir söyleşi gerçekleştirdik.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gönüllü buluşmalarımızda Dans Eğitmeni ve Koreograf Duygu Etikan ile dans ettik, Umuda Pedal Ekibi ile “Umuda Pedallıyoruz” kampanyasını konuştuk.

Gönüllü koşucu buluşmaları kapsamında Akademisyen, Adım Adım ve Açık Açık kurucu ortak ve TEGV Mütevelli Üyesi Itır Erhart ve Doğa Elçisi, Yazar, Koşucu, Eğitim Dostumuz Yonca Tokbaş ile bir araya geldik ve İlişkiler Üzerine sohbet ettik.

Bu süreçte bizlerle bir araya gelen tüm Eğitim Dostlarımıza teşekkür ederiz.

Gönüllü buluşmalarımız kapsamında farklı STK yetkilileri ile bir araya geldik.

Gönüllülerimiz ile bir araya gelen STK yetkilileri,  faaliyet alanları ve gönüllülük modelleri konusunda aktarımlarda bulundu.

Davetimizi geri çevirmeyerek bizlere deneyimlerini aktaran ve farklı bakış açıları kazandıran;

Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yıkıcı Yurtsever’e, TEMA Vakfı Saha ve Gönüllülük Başkanı Ayşe Yapıcı’ya, Deniz Temiz TURMEPA Gönüllü ve Gönüllü Projeleri Yöneticisi Belgin Ergül’e, İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi Esra Arslan’a, KODA - Köy Okulları Değişim Ağı Öğretmen Toplulukları Proje Koordinatörü Esra Yıldırmış’ a, Birleşmiş Milletler Gönüllüleri Türkiye Koordinatörü Nil Memişoğlu’na, Tohum Otizm Vakfı İş Geliştirme ve Projeler Direktörü N. Seda Öztürk’e, Maya Vakfı Gönüllü Program Koordinatörü Sinem Sayar’a ve Gönüllü Program Sorumlusu Emre Küçük’ e, Toplum Gönüllüleri Vakfı Gönüllü Çalışmalar Departmanı Direktörü Mehmet Bahadır Teke’ye Yenibirlider Derneği Genel Müdürü Jülide Erdoğan’a ve KAÇUV Proje ve Gönüllü Koordinatörü Hande Kösek Aluç’a bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.

Kaydı alınmış olan gönüllü buluşmalarımızı aşağıdaki linklerden indirip izleyebilirsiniz. Ahmet H.Uysal - Hayalleri Gerçekleştirmekhttps://youtu.be/YYa8erPTlzkYonca Tokbaş & Itir Erhart – İlişkilerhttps://youtu.be/4ipto6oQLHkProf. Dr. Artin Göncü - Eğitimde Oyun, Yaratıcılık ve Sanatın Önemihttps://youtu.be/t--cPGhC__I
30.06.2020
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!