yükleniyor

Google.org Fonu/INCO Education Accelerator Desteği ile Çevrimiçi Eğitimlerimiz Başlıyor…

Google.org Fonu/INCO Education Accelerator Desteği ile Çevrimiçi Eğitimlerimiz Başlıyor… güneş amblemi.
Covid 19 sürecinin genel yaşam koşullarının yanı sıra eğitim/öğretim hayatına da önemli etkileri oldu. Bu dönemde TEGV Çocukları üzerinde hazırlamış olduğumuz Uzaktan Eğitim Raporu da nitelikli eğitim desteğine erişime olan ihtiyacı bir kez daha ortaya koydu.

Bu bağlamda Vakfımız, Google.org fonu ile desteklenen INCO Education Accelerator programına Türkiye’den katılım için davet alan tek STK oldu. Programa İtalya, İspanya, Fransa, Filipinler, Endonezya, Çin, Hong Kong, Yunanistan ve Türkiye olmak üzere  toplam 9 ülkeden 30 STK katılıyor. Google fonu ve INCO Danışmanlığı ile çocuklarımıza dijital ortamda da olsa düşündüğümüzden daha erken bir tarihte kavuşuyor, çocuklarımızı çevrim içi eğitimlerimizle buluşturuyor olacağız.

2020 yılının Mayıs – Eylül aylarını kapsayacak olan projenin ilk uygulama dönemi 6 – 29 Temmuz tarih aralığında gerçekleşecek. Uzaktan eğitim dönemi öncesi, gönüllülerimiz çevrimiçi olarak gerekli eğitimleri alacaklar ve ZOOM platformu üzerinden çocuklarımız ile buluşacaklar. Uygulamanın ilk etabının ardından eğitimler yıl içerisinde de devam edecek.

Çeşitli sınıf seviyelerine uygun olarak geliştirilen içerikler; Matematik, İngilizce, Okuma, Fen, Sosyal Duygusal Öğrenme, Bilişim ve Algodijital  (Kodlama) etkinliklerini kapsıyor.

Etkinliklere katılımların 6 ila 10 kişilik gruplar halinde olması ve etkinliklere yaz sonuna kadar 2500 çocuğun katılması planlanıyor.

Google.org/INCO Dijital Dönüşüm Projesi, pilot uygulamalara katılan çocuklarımız, onlardaki olumlu gelişmeleri gözlemleyen velilerimiz ve destek veren gönüllülerimiz ile çalışanlarımızda yeni bir dönemin başlangıcı olarak büyük bir heyecan yarattı.
30.06.2020
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!