yükleniyor

Eski Arçelikliler Derneği ve Arçelik’ten Uzaktan Eğitime Destek!

Eski Arçelikliler Derneği ve Arçelik’ten Uzaktan Eğitime Destek! güneş amblemi.

image004 İstanbul Beykoz’daki Kılıçlı İlköğretim Okulu çocukları tabletleri ile buluştu.

Eski Arçelikliler Derneği (EAD) ve Arçelik ile bir araya gelerek uzaktan eğitime erişimi kısıtlı öğrenciler için başlattığımız ‘Yeni Dünya’ kampanyasına yapılan bağışlarla temin edilen ilk tabletler, Beykoz’da bulunan Kılıçlı İlköğretim Okulu ve Sait Taşçıoğlu İlköğretim Okulu ile Siirt Kurtalan’daki Gürgöze İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilere dağıtıldı. Projenin ilk etabında tabletlerine kavuşan 88 çocuk uzaktan eğitimle buluşma fırsatına sahip olurken mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

22 Eylül tarihinde başlatılan Yeni Dünya Kampanyası ile dezavantajlı bölgelerdeki köy okullarında eğitim gören öğrencilerin tablet desteğiyle uzaktan eğitime erişmeleri amaçlanıyor. Öğrenciler TEGV’de toplanacak bağışlar karşılığında Arçelik’ten temin edilecek tabletlerle hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği derslere,  hem de TEGV’in sunduğu okul destek programlarına erişebilecek. Kampanyanın ikinci etabında ise Van/Muradiye ve Hakkari’de belirlenen köy ilkokullarında okuyan öğrencilere tabletleri ulaştırılacak.

Tabletleri ile buluşan çocuklar adına konuşan Kılıçlı İlköğretim Okulu Müdürü Arzu Demirci Karabulut, duygularını şu şekilde ifade etti: “ Böyle bir projeyi başlattığınız için kendim ve öğrencilerim adına çok teşekkür ederim. Mart ayında pandeminin başlamasıyla biz uzaktan eğitime başladık. Ancak sürekli çocukların erişimi konusunda endişe duyuyorduk. Çocuklar öğrenme konusunda çok istekli ancak gerekli donanıma sahip değillerdi. Şimdi artık hepsi uzaktan eğitime katılabilecekler”.

Siirt/Kurtalan’da bulunan Gürgöze İlköğretim Okulu’nun Müdürü Sait Polat ise “Köy okulu olarak teknolojik eksiklerimiz,  eğitimimizi sağlıklı yapmamıza engel oluyordu. Bu proje sayesinde tüm öğrencilerimizin teknoloji ile buluşacak ve çok daha verimli bir eğitim ortamı yaratacağız. Çocuklarımıza tablet teslim gününde yaşattığınız mutluluk ve eğitimlerine verdiğiniz bu anlamlı destek için, başta TEGV olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Kampanya hakkında detaylı bilgiye Kadıköy, Maltepe ve Kartal’daki Arçelik ve Beko mağazalarından veya www.tegv.org adresinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

05.11.2020
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!