yükleniyor

Yeni Dünya Kampanyası’na Destekler Büyüyerek Devam Ediyor

Yeni Dünya Kampanyası’na Destekler Büyüyerek Devam Ediyor güneş amblemi.
IMG_20201216_111414TEGV, Eski Arçelikliler Derneği ve Arçelik’in
uzaktan eğitime desteği sürüyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile Eski Arçelikliler Derneği’nin (EAD) uzaktan eğitime erişimi kısıtlı öğrenciler için başlattığı kampanyaya destekler büyüyerek devam ediyor. Artan bağışlarla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde öğrenim gören 350 öğrenciye tabletleri dağıtıldı.

Çocukların nitelikli eğitimle buluşması için çalışan ve 25 yıldır 3 milyona yakın çocuğun hayatına dokunan TEGV’in, Eski Arçelikliler Derneği (EAD) ve Arçelik iş birliğiyle yürüttüğü ‘Yeni Dünya’ kampanyası, bu kez Van, Şanlıurfa ve Şırnak ’daki çocukları sevindirdi.

Kampanya kapsamında gelen bağışlarla temin edilen 350 tablet bilgisayar, Van’ın Gevaş ilçesine bağlı 5, Ercis’e bağlı 1 köy okulunda, Şırnak Cizre’ye bağlı 1 ve Şanlıurfa’ya bağlı 4 köy ilköğretim okulunda eğitim gören öğrencilere dağıtıldı. Bölge yerel yönetimlerinin katılımıyla gerçekleşen dağıtımda tabletlerini kavuşan çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Öğrenciler, kendilerine dağıtılan bu tabletlerle hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği derslere hem de Fen, Matematik, İngilizce, Bilişim, Okuma, Sosyal-Duygusal Öğrenme Etkinliklerinin bulunduğu TEGV uzaktan eğitim platformuna ulaşabilecekler.

Kampanyaya desteklerin büyümesinin yarattığı memnuniyetle ilgili TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı: “Çocuklarımıza fırsat eşitliği sunmaya çalışıyoruz. Ülke olarak pandemi döneminde en az sağlık kadar önemli bir eğitim sorunu da yaşıyoruz. Çocuklarımız hem okullarından hem öğretmenlerinden ayrı kalırken, çeşitli altyapı sorunları nedeniyle uzaktan eğitimden de eşit fırsatlarla yararlanamıyor. Özellikle köy okullarındaki teknolojik eksiklikler, eğitimin sağlıklı yapılmasına engel oluyor. Bu proje sayesinde tüm öğrencilerimizin teknolojiyle buluşacağı, çok daha verimli bir eğitim ortamı yaratmayı hedefliyoruz. Çocuklarımıza fırsat eşitliği sunmaya çalıştığımız kampanyanın, tüm duyarlı insanların ve eğitim dostlarımızın desteğiyle daha da büyüyeceğine inanıyoruz.” dedi.

Bağışlarınız için: https://fonzip.com/tegv/yeni-dunya-projesi

[foogallery id="7070"]
21.12.2020
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!