yükleniyor

Daha İyi Bir Dünya İçin Çocuk Haklarını Konuştuk

Daha İyi Bir Dünya İçin Çocuk Haklarını Konuştuk güneş amblemi.
image010Dünya Çocuk Hakları Günü özelinde ‘Daha İyi Bir Dünya İçin Çocuk Haklarını Konuşuyoruz’ isimli etkinliğimiz 14 Kasım Cumartesi günü alanında uzman kişiler ve saha çalışanlarının bir araya geldiği çevrimiçi bir etkinlikle gerçekleşti.

Etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından ve Kıbrıs’tan toplam 300 kişi katılım gösterdi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nden Gözde Durmuş’un moderatörlüğünde gerçekleşen ilk panelde, Hümanist Büro’dan Av. Seda Akço ‘BM Çocuk Hakları Sözleşmesinde Çocuğun Yüksek Yararı’, Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Serra Müderrisoğlu ‘Çocuğun İyi Olma Hali Perspektifi’ başlıklı birer konuşma yaptılar. Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nden Dr. Atike Zeynep Kılıç ise çocukların hakikaten özneler olmalarını, gerçekten yetişkinlerle eşdeğer olarak var olmalarını kolaylaştırmak için neler yapabiliriz konusunu vurgulayan paylaşımlarda bulundu.

Eğitim Programları Müdürümüz Devrim Uygan’ın yönettiği ikinci oturumda Hayata Destek Derneği, Engelli Çocuk Hakları Ağı / Türkiye Down Sendromu Derneği’nden ve Vakfımızdan temsilciler, ‘Daha İyi Bir Dünya İçin Çocuklarla Çalışma Deneyimleri’ni paylaştı.

Son oturumda ise ‘Daha iyi Bir Dünya için Çocuklarla Çocuk Hakları Çalışma Deneyimleri’ ele alındı. Bu oturumda; Vakfımız - DİBDİA Çocuk Hakları Atölyeleri, Bilgi Çocuk Çalışmaları Birimi - Söz Küçüğün Kutu Oyunu, Dr. Nilay Yılmaz - Kırılmayan Hayaller Çocuk Hakları Kitabı, Öğretmen Ağı Deneyimi - Sınıfta Çocuk Hakları Çalışmak, Toplum Gönüllüleri Vakfı ise Kırmızıda Dur De Projesi ile yer aldı.

Keyifli geçen oturumlardan tüm vakıflar ortak amaç ile bir araya gelmiş ve yaşadıkları farklı deneyimleri paylaşmış olmaktan memnun olarak ayrıldılar.

3 Yılda 38 binden fazla çocuk

Barışçıl, kapsayıcı ve katılımcı bir toplum oluşturmaya katkı sağlamak üzere oluşturduğumuz Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler Projesi, ABD Büyükelçiliği’nin desteğiyle 3 yıla yakın bir süredir devam ediyor. Projede bugüne kadar 38 binden fazla çocuğa ulaştık.

Çocuklarımız, gönüllülerimiz ve öğretmenlerimiz gerçekleştirdikleri atölyelerde aldıkları eğitimle mutlu, sağlıklı ve güvende bir yaşam sürmek için nelere ihtiyaç duydukları üzerine düşünüyor; hakların ve isteklerin ayrımı üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor ve demokratik karar alma yöntemlerini deneyimliyor.
12.01.2021
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!