yükleniyor

Koç Holding-UNDP STK Teknoloji Hızlandırma Programındayız

Koç Holding-UNDP STK Teknoloji Hızlandırma Programındayız güneş amblemi.
Untitled-1Gelişen ve dönüşen teknolojik süreçlere uyum sağlayarak en yeni teknolojileri çocuklarla buluşturmak için dijital dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Vakfımız, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Koç Holding iş birliğiyle yürütülen BOOST Sivil Toplum Teknoloji Hızlandırma Programı’nda yerini aldı.

Mayıs 2020’de Google.org’un fonu ve INCO Education Accelerator’ın danışmanlığı ile çocukların uzaktan eğitim ihtiyacına yönelik çözümler üreterek başlayan çevrimiçi eğitimlerimiz, BOOST Sivil Toplum Teknoloji Hızlandırma Programı ile Dijital dönüşüm yolculuğumuzda yeni bir evreye ulaşmış oldu.

Uluslararası ve ulusal ölçekte farklı deneyim ve uzmanlıkları bir araya getiren ve Koç Holding iş birliğiyle yürütülen BOOST Programı, sivil toplum kuruluşlarına dijital dönüşüm süreçlerini somut bir proje önerisi üzerinden tasarlama ve uygulama imkânı sunuyor. BOOST Programı’na katılan yirmi sivil toplum kuruluşu arasında yer alan Vakfımız, 24 hafta boyunca uygulama ve ölçeklendirme için birebir hızlandırma desteği almaya hak kazandı.

Proje Yönetim Uzmanlarımızdan Aykut Saka, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Ülkemizde pandeminin başlamasıyla birlikte okullarından ve sosyal ortamlarından ayrı kalan çocuklarımızın eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim faaliyetlerimizi dijital ortama taşımak için önemli adımlar attık. Mayıs ayında Google.org Fonu/INCO Education Accelerator’ın desteğiyle dijital dönüşümümüzün önemli bir kısmını tamamladık. Bu fonun desteği ile TEGV Dijital’i hayata geçirdik ve ülkenin dört bir yanındaki çocuklarımıza uzaktan eğitim araçları ile ulaşmaya başladık. BOOST Fonu’nun desteği ile de TEGV Dijital’i bir adım daha yukarı taşımayı ve uzaktan eğitim platformumuzda akran öğrenmesine de alan açmayı hedefliyoruz.”

Proje Yönetim Uzmanlarımızdan Ece Vatansever ise: “Teknoloji sürekli olan gelişen ve büyüyen bir dünya. TEGV olarak teknolojik araçları kullanmak konusunda kendimizi sürekli geliştiriyor ve yeniliyoruz. Geçtiğimiz yıl TEGV Dijital’i hayata geçirdik. Bu yıl da BOOST ile dijital dönüşüm yol haritamızda bir adım daha ilerleyerek TEGV Sosyal’i hayata geçirmeyi; çocuklarımız için çocuk dostu, siber güvenli ve kontrollü bir dijital sosyal paylaşım aracı oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.
12.01.2021
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!