yükleniyor

Pippi Uzunçorap, 75. Doğum Gününü Bizimle Kutladı

Pippi Uzunçorap, 75. Doğum Gününü Bizimle Kutladı güneş amblemi.
image013İsveçli dünyaca ünlü yazar Astrid Lindgren’in, dünya çocuk edebiyatına 75 yıl önce hediye ettiği; kendi kendine yeten, pozitif ve neşeli, kendine has bir karakteri olan, sık sık gülen, yaratıcı olduğu kadar mücadeleci, iyi kalpli olduğu kadar yardımsever Pippi’yi, çocuklara daha yakından tanıtmak ve çocuk haklarına dikkat çekmek için İstanbul İsveç Başkonsolosluğu ve İsveç Enstitüsü iş birliğiyle çevrim içi bir etkinlik düzenledik.

Pippi’nin doğum günü ve aynı zamanda Dünya İnsan Hakları Günü olan 10 Aralık’ta çocuklarımız, gönüllülerimiz ve davetli konuşmacılarımızın katılımıyla gerçekleşen seminerde, 75 yıldır her yaştaki insanı birçok konuda düşünmeye ve farklı pencereler açmaya davet eden Pippi’nin hayata dair öğrettikleri çerçevesinde konuşmalar yaptık; tartışmalar gerçekleştirdik.

Çocuk ve gönüllülerimizin Pippi Uzunçorap hakkındaki düşünceleri ile başlayan etkinlikte, Sanatçı ve Aktivist Saadia Hussain ile Tarihçi, Sanat Eğitimcisi, Yazar ve Küratör Maria Taube “Çocuk Hakları, Toplumsal Cinsiyet ve Yaratıcılık” konularına çocuksu bakış açısı ile yaklaşarak görüşlerini katılımcılarla paylaştılar.

Doç. Dr. Mine Göl Güven’in, “Çocuk Gözüyle Kitapların Anlattıkları” konulu konuşmanın ardından İsveç Başkonsolosu Peter Ericson “Pippi Uzunçorap’ın 75. Yılını kutlarken TEGV’in de 25. Yılını kutlamaktayız. Bu projede yer almanız, bu denli özverili çalışmanız ve Pippi Uzunçorap İsveçli bir kız iken onu Türkiye’de de yaşatmanız bizleri çok mutlu etti. Sizlere ve tüm gönüllülerimize çok teşekkür ederiz.” derken, Genel Müdürümüz Sait Tosyalı da, “Pippi’nin renkli karakteri, güçlü kişiliği, yeni deneyimlere her zaman açık, neşeli ve yaratıcı olmasıyla bütün çocuklarımız için bir ilham kaynağı olmasını ümit ediyoruz.” diyerek görüşlerini paylaştı.
12.01.2021
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!