yükleniyor

26. Yaş Günümüzü Kutladık

26. Yaş Günümüzü Kutladık güneş amblemi.
doggumgunuu22 Ocak 2021 tarihinde çevrimiçi bir basın toplantısı aracılığıyla eğitim yazarları ile bir araya gelerek 26. Yaş günümüzü kutladık.

Bugüne kadar neler yaptığımızı, pandemi dönemini çocuklarımız için fırsata çevirmek adına attığımız adımları, uzaktan eğitime geçiş serüvenimizi, tablet kampanyamızı ve 2021 planlarımızı konuştuğumuz kutlama buluşması, eğitim basını tarafından yoğun ilgi gördü.

Yönetim Kurulu Başkanımız Oktay Özinci “Hoş geldiniz” konuşmasında “2020, tüm dünya için pek çok açıdan zorlu geçen bir yıl oldu. Çocuklarımızdan, gönüllülerimizden ayrı düştük. Çocuk seslerini çok özledik. Ama her an bu zorlukları nasıl aşarız, nasıl daha iyisini yaparız diye düşündük. Uzun zamandır planladığımız TEGV’in dijital platformunu hayata geçirerek uzaktan eğitim vermeye başladık. Yüz yüze eğitim bizim temel felsefemiz; elbette bundan vazgeçmiyoruz. Ancak koşulların gerekliliğine uyarak uzaktan eğitime geçiş sürecini hızlandırdık. Çocuklarımızla fiziksel olarak bir arada olamasak bile, teknoloji sayesinde onlara nitelikli eğitim desteği vermeye devam edebiliyoruz.” diyerek bizleri mutlu eden önemli bir gelişmeyi paylaştı.

Genel Müdürümüz Sait Tosyalı ise uzaktan eğitim ile ulaşılan gönüllü ve çocuk sayılarımızı aktarırken uzaktan eğitim nedeniyle ortaya çıkan tablet ihtiyacını karşılamak amacıyla Arçelik ve Eski Arçelikliler Derneği’nin desteğiyle yürütülen kampanyayı anlattı, ‘Yeni Dünya’ kampanyası kapsamında bugüne kadar 2000’e yakın tablet bağışı aldığımızı açıkladı. Gelecek dönem planlarına yönelik ise 2021 Yılı içinde Çorlu ve Van’da açılması planlanan iki yeni etkinlik noktamızın müjdesini verdi.

Eğitim Programları Müdürümüz Devrim Uygan ise “Şu an Sivil Toplum dünyası için oldukça yenilikçi bir entegre sistem yazılımını gerçekleştiriyoruz. Tüm kullanıcı bilgi sistemi ihtiyaçlarımızı karşılayan, gönüllü yönetim, iletişim ve geri bildirim modüllerini kapsayan, Zoom entegrasyonu olan bir öğrenme yönetim sistemini de içinde bulunduran, tek şifreyle girilen bütünleşik bir sistem kuruyoruz. Bu sistemle geniş coğrafyamızda tüm eğitim planlamalarımızı, uygulamalarımız, gönüllü destek faaliyetlerimizi, etkinliklerimizi çok daha verimli olarak gerçekleştireceğiz” diyerek TEGV Dijital Platformunu tanıttı.

Ardından tablet dağıtımı yapılan Gaziantep, Şahinbey ilçesi Burç İlkokulu Müdür Yardımcısı Kasım Yıldırım da öğrencilerin tabletlere kavuştukları gün yaşadıkları büyük sevinci anlatırken, bu sayede ilk günden itibaren derslere katılımın arttığını söyledi.

Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı yöneticilerinden Utku Kaya ve Gaziantep Eğitim Parkı Yöneticisi Tuğba Soydinç, Mardin Savur Abdülgani Aras Öğrenim Birimi Yöneticisi Gülşen Kaya Tırpan, tablet dağıtımları esnasında yaşanan duygu dolu anları paylaştılar.

Toplantıya katılan TEGV gönüllüleri ve öğrenciler de yaşamlarında meydana gelen değişimi aktarma fırsatı buldu. Keyifle geçen kutlamamızda bizi yalnız bırakmayan ve haber paylaşımları ile bizi destekleyen tüm eğitim dostu basın mensuplarına teşekkürlerimizi sunarız.
07.03.2021
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!