yükleniyor

9 Bine Yakın Çocuğu Uzaktan Eğitim Desteği ile Buluşturduk

9 Bine Yakın Çocuğu Uzaktan Eğitim Desteği ile Buluşturduk güneş amblemi.
image002Pandemi sürecinde çocukların her zamankinden daha fazla eğitim desteğine ihtiyacı olduğuna inanarak yakın zaman hedeflerimizden biri olan uzaktan eğitime geçiş sürecini hızlandırdık ve ilk kez 6 Temmuz 2020 tarihinde çevrimiçi olarak çocuklarımızla bir araya geldik. Etkinliklerimiz 27 Ekim’de yaygına geçti ve bu güne kadar Türkiye genelinde 30 şehirde 65 farklı noktada 8.823 sayıda çocuğumuz ile buluştuk.

Çocuklarımız, Uzaktan Eğitim Pedagojisi, Video Konferans Araçları Kullanma ve Program Gönüllü Eğitimini tamamlayan deneyimli 1.054 gönüllümüz ile Algo Dijital (kodlama) , Bilim Kafası, Sayıların Dünyası, Okuyorum Oynuyorum, Gizli Hazinem, İngilizce Konuşma Kulübü, Birlikte Öğrenelim ve Allianz Motto Hareket etkinlilerine katılıyor.

Vakfımız tarafından oluşturulan programlar farklı yaş ve sınıf seviyelerine göre, 90 dakikalık 9 senkron oturum ve bu oturumları destekleyen asenkron çalışmalardan oluşan harmanlanmış bir modeli kapsıyor. Programlarımız, çocukları için felsefe (P4C), sosyal duygusal öğrenme, STEM ve problem temelli öğrenme gibi etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış öğrenme yaklaşımları ile hazırlandı.

Uzaktan Eğitim Programlarımız nitel ve nicel olarak araştırılmış, tüm programların öğrenme ve tepki boyutunda istatistiki olarak anlamlı etki bulunmuştur. Veli, gönüllü ve çocuklardan alınan geri bildirimler ayrıca çocukların tamamladıkları programlarla ilgili kendilerine olan güvenlerinin ve programa ilgilerinin arttığını; beceri geliştirdiklerini ve bu alanlara karşı kaygılarının azaldığını göstermiştir.
07.03.2021
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!