yükleniyor

İdil Bilgin ile Kültür Dedektifleri İz Peşinde Atölyesi

İdil Bilgin ile Kültür Dedektifleri İz Peşinde Atölyesi güneş amblemi.
image012Ülkemizdeki eşsiz kültürel miras zenginliğini göz önünde bulundurarak, konuya yönelik toplumsal farkındalığımızın gelişimine katkı sağlamak için kendini bu alana adamış bir çocuk kitabı yazarı olan İdil Bilgin, 26- 27 Şubat tarihlerinde Semiha Şakir Öğrenim Birimimizden 40 çocuğumuzla Kültür Dedektifleri İz Peşinde Atölyesi ile bir araya geldi.

Çocuklarımız atölye boyunca, “Kültürel mirasımız neden değerli?”, “Eserler de bizim gibi hastalanabilir mi?”, “Peki onların da doktorları var mıdır?”, “Biz kültürel mirasımızı nasıl koruyabiliriz?” sorularına oyunlaştırma yoluyla cevap aradılar, “konservasyon” mesleğini tanıdılar. Atölye boyunca eğlenceli dijital oyunlar oynayıp, canlı anketler eşliğinde kültürel miras sohbetleri gerçekleştirip, deneyler yaptılar.

Etkinlik öncesi kendi eseri olan “Konya'da İz Peşinde” isimli kitabı çocuklarımıza hediye eden Bilgin, TEGV çocukları ile birlikte olmaktan çok mutluydu.

Kültürel mirasın değeri ve hassasiyetinin yanı sıra konservasyon gibi önemli bir meslek alanını çocuklara tanıtmanın heyecanını yaşayan gönüllü eğitmenimiz, böyle soyut ve sofistike kavramlar karşısında çocukların ürettiği akılcı yorum ve soruların gelecek için ümit vaat edici olduğunu söyledi. Bilgin aynı zamanda aralarındaki ekranlara rağmen çocukların yüksek ilgi ve enerjisini adeta fiziksel ortamdaymış gibi hissettiğini belirtti.
07.03.2021
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!