yükleniyor

Small Projects İstanbul ile Mülteci Çocuklar Uzaktan Eğitimlerimize Katıldı

Small Projects İstanbul ile Mülteci Çocuklar Uzaktan Eğitimlerimize Katıldı güneş amblemi.
image013Suriye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'ndeki çatışmalardan dolayı yerlerinden edilmiş birey, aile ve çocuklara, hayatlarını İstanbul ve ötesinde yeniden inşa etme sürecinde güvenli ve destekleyici bir alan sağlamak amacıyla 2015 yılında kurulan bir sivil toplum kuruluşu olan Small Projects İstanbul ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği kapsamında mülteci çocuklar uzaktan eğitim programlarımıza katıldı.

Mülteci çocuklara yönelik uzaktan eğitim etkinlikleri, Zeyrek Öğrenim Birimi gönüllülerimizin desteği ile, 20 Aralık 2020’de başladı. Çocuklar, sosyal becerilerini geliştirmeyi ve içinde yaşadığı toplumu önemsemeyi hedefleyen “Gizli Hazinem”, okula yeni başlayanları sosyal duygusal öğrenme yolu ile okula hazırlayan “Birlikte Öğrenelim”  ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerine katkı sağlamayı, matematiğe ilişkin duyabilecekleri kaygıyı azaltabilmeyi hedefleyen “Sayıların Dünyası” etkinliklerine katıldılar.

Program sonrası çocuklardan aldığımız geri bildirimleri sizlerle paylaşmak isteriz.

Birlikte Öğrenelim

“Aktivite çok güzel, oyunlar oynuyoruz. Okuma ve hikâyeler öğreniyoruz. Hepsi çok kolay. Onlar okuyorlar, sonra da biz okuyoruz. Okumayı öğrendik. Kolayca anlıyoruz.

Sayıların Dünyası

“Bu aktivitede sevgiyi, arkadaşlığın önemini ve matematiği her şekilde kullanabileceğimizi öğrendim. Aramızdaki iletişim çok güzel, anlaşabiliyoruz. Aktivite çok güzel, değiştirmek istemezdim. Sadece bilmeceler olsaydı çok hoşuma giderdi. İlk derste tanışma oyunu yaptık çok eğlenceliydi.’’

Gizli Hazinem

“Aktivitede bize ne hissettiğimizi soruyorlar. Nasıl hissettiğimizi kağıda yazıyoruz. Kutu ya da kavanoza koyuyoruz. Mesela heyecanlı mı, mutlu mu hissettiğimizi yazıyoruz ama okumuyoruz. Etkinlikler kolay ve eğlenceli. Sadece bir öğretmenin adını hatırlıyorum: Şeyma Nur abla. Bu aktivitede yeni oyunlar öğrendim, gizli şeylerimiz olduğunu öğrendim.”
07.03.2021
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!