yükleniyor

MobileKids Trafik Güvenliği Eğitim Programımız Yenilenen İçeriği ile Çocuklarımızla Buluşmayı Bekliyor

MobileKids Trafik Güvenliği Eğitim Programımız Yenilenen İçeriği ile Çocuklarımızla Buluşmayı Bekliyor güneş amblemi.
image019Mercedes Benz sponsorluğu ile Trafik Ateşböceğinde 2014 yılında bu yana uygulanmakta olan ve 2020 yılında proje tabanlı öğrenme metodolojisine geçen “MobileKids Trafik Güvenliği Eğitim Programımız”, yeni içeriği ile çocukların trafik farkındalıklarını artırıyor ve proje üretmelerini sağlıyor.

Trafik güvenliği kapsamında yapılan sosyal çalışmaların etkisi üzerine konuşmak ve MobileKids projesinin etkisini arttırmaya yönelik geliştirilebilecek alanlarını görüşmek için, 25 Ekim 2019 tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde “Trafik Güvenliği Paydaş Çalıştayı" gerçekleştirildi. Bu çalıştayın çıktıları ile birlikte Öğrenme Tasarımları’nın desteği ile MobilKids Trafik Eğitim Programı'nın içeriği yenilendi.

Yenilenen içeriği ile program, çocuklarımızın trafikte güvenlik algılarını ve doğru davranışları geliştirmelerine destek olacak oyun ve tasarım tabanlı trafik bilinci oluşturacak etkinliklerden oluşuyor. Programın sonunda çocuklarımızın trafik sorunlarına kendi bakış açıları ile çözüm getirmelerini beklenmekteyiz. Programda, özellikle dezavantajlı bölgelerdeki çocuklarımızın eğitimlerini desteklemesi; derin öğrenme, kritik düşünme becerisi, işbirliği, iletişim ve yaratıcılık becerilerini geliştiren bir öğrenme çeşidi olması sebebiyle proje tabanlı öğrenme tercih edildi.

Programın oluşturulmasında Ankara Gazi Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Seda Hatipoğlu ölçme değerlendirme çalışmalarında ise Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr Bengü Borkan katkı sağladı.

Çocuklarımızın trafikte güvenlik algılarını güçlendirmelerine ve doğru davranış geliştirmelerine destek olmayı amaçlayan etkinliğimiz uygulanmaya başladığından itibaren 2020 yılının sonuna kadar 120 gönüllüsünün desteği ile 24.625 çocuğumuza ulaştı. Yüz yüze etkinlikler kapsamında uygulanan programımız, yenilenen içeriği ile pandemi sonrası çocuklarımızla buluşmayı heyecanla bekliyor.
04.05.2021
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!