Eğitim Programları Müdürümüz Devrim Uygan’ın sunuculuğunda gerçekleşen forumumuz, Yönetim Kurulu Başkanımız Oktay Özinci ve Genel Müdürümüz Sait Tosyalı’nın konuşmaları ile başladı.
Forum’da Neler Oldu?
Wix Education'da Öğrenme Tasarımı ve Topluluk Lideri olarak görev yapan Saskia Leggett ile yaratıcı ve anlamlı öğrenme deneyimleri tasarlayan Mariana Tamashiro ‘Yaratıcı Toplumlar Yetiştirmek’ başlıklı bir sunum yaptılar.
Dünyada veri odaklı yapay zeka teknolojisinin önde gelen çözüm sağlayıcılarından biri olan Riiid Lab’de Öğrenimde Eşitlikten Sorumlu Başkan olarak görev yapan Jim Larimore ile ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği: Yapay Zeka Çözüm Olabilir Mi?’ sorusunun cevabını aradık.
20 yılı aşkın süredir eğitimci ve eğitim yöneticisi olarak görev alan, liderlik ve liderlerin geliştirilmesi konusunda Türkiye’nin birçok ilinde konuşmalar yapan ve eğitimler düzenleyen Kayhan Karlı’nın ‘Dijital Çağın Çocukları İçin Kadim Yetkinlikler’ başlıklı konuşmasını soluksuz dinledik.
San Francisco Bölgesi'nde sanat, bilim ve teknoloji keşiflerini yapım ve tamir yoluyla desteklemek için kaynaklar geliştiren bir yaratıcı tasarım stüdyo olan Wonderful Idea Company'nin kurucu ortağı ve lider eğitimcisi olan Ryan Jenkins ‘Yaratıcı Öğrenme’ konusunda neler yapılabilir isimli bir sunum gerçekleştirdi. Eğitim, uluslararası kalkınma, hayırseverlik ve teknoloji sektörlerinde bugüne kadar pek çok fayda sağlayan, dünya çapında saygın bir lider olan Vikas Pota ise ‘Pandemi Sonrası Eğitim’ konusunda görüşlerini bizlerle paylaştı.
Lenovo’nın Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu Soyak ‘Yapay Zeka ve Gelecek’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Uzaktan eğitimde oyun olmaz diyenlere cevap olarak Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Başkanı ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yavuz Samur foruma katılımcılarla oynadığı birbirinden keyifli oyunlarla renk kattı.
Görüşlerini katılımcılarla paylaşan değerli uzmanların konuşmaları üstünden birleştikleri noktalar ise şunlar oldu;
- Yeni eğitim düzeninde; yaratıcı öğrenme kültürü toplumun her kesimine yayılmalı, öğretmenin değeri, donanımı ve statüsü doğru politikalarla arttırılmalı
- Eğitimciler teknolojiye daha hakim olmalı ve eğitimde gerçek ihtiyaçları ortaya koyarak teknoloji projelerine yön vermeli
- Okullarda sosyal duygusal becerileri geliştirecek ekosistemler yaratılmalı; anadil, ekoloji, eleştirel, bilim, ve duygusal okur yazarlık hedeflenmeli
- Yapay zeka, bireysel öğrenme deneyimlerini güçlendirecek şekilde geliştirilmeye devam ederken, okulda öğretmen ve öğrencilerin topluluk oluşturma, yaratıcı öğrenme, ilişki kurma, birlikte değer yaratma becerilerine alan açmalı
4. Uluslararası Nirun Şahingiray Eğitim Forumumuz kapsamında ayrıca ‘Öğrenme ve Teknoloji- Neredeyiz; Nerede Olmalıyız; Nelere Dikkat Etmeliyiz?’ ve ‘Sosyal Duygusal Öğrenme- Gereksinim, Kapsam ve Uygulamaları’ başlıklı iki de panel düzenlendi.
Forum haftamız 24 – 28 Mayıs tarihlerinde paralel oturumlarda dijtal oyun üretme, dijital sanat, çocuklar için felsefe ve daha birçok yenilikçi içerikle gerçekleşen 15 atölye ile devam etti.
Nirun Şahingiray hakkında daha fazla bilgi almak, kaçırdığınız forum konuşmacılarımızı dinlemek ve değerli uzmanların çeşitli konularda yazdıkları blog yazılarını okumak isterseniz forum web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
https://tegv.org/ns/2021/Hatırlatma: Forum hediye sponsorlarımızdan Enocta’nın eğitim kataloğunu forum katılımcılarımıza açacağını duyurmuştuk. Forum katılımcılarımıza eğitimler, 21 Haziran’da TEGV Dijital Platformu üzerinden açılmıştır. Verimli ve keyifli bir eğitim süreci dileriz.
4. Uluslararası Nirun Şahingiray Eğitim Forumumuzdan Kareler