yükleniyor

Dubai Gönüllümüz Sevgili Pınar Karabağ ile İngilizce Etkinliklerimizde Buluştuk

Dubai Gönüllümüz Sevgili Pınar Karabağ ile İngilizce Etkinliklerimizde Buluştuk güneş amblemi.
pinarkarabag_photoBir önceki sayımızda ‘Dünyanın Her Yerinden Gönüllülerimiz Çocuklarımızla Buluşuyor’ diyerek, pandeminin olumlu bir etkisi olarak sınırların kalktığını söylemiştik. Bu sayımızda ise çocuklarımızla çevrimiçi Kidsbox İngilizce etkinliklerinde buluşan, Beykoz Öğrenim Birimi’nde  kayıtlı fakat şu an iş gereği   Dubai’de  yaşayan gönüllümüz Sevgili Pınar Karabağ ile teknolojj sayesinde mesafeleri kaldıran  çevrimiçi gönüllülük (e-gönüllülük)  üzerine  görüştük. Kendisi ilk günkü heyecan ve  hevesiyle  duygularını paylaştı.
  • Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

36 yaşındayım, 7 yıldır  Dubai’de yaşıyorum. Bir Medikal Cihaz firmasında satış uzmanı olarak çalışıyorum.
  • Sizce gönüllülük ne ifade ediyor?

Gönüllü olmak kalbini ortaya koyup elinden geleni çıkar beklemeden ortaya koymaktır. Aslında bizi hayatta en çok mutlu eden şey birine yardım etmek. Aslında önemli olan almak değil, vermek; çözümün bir parçası olmak.
  • TEGV’i nereden duydunuz? 

Üniversiteye başladığım ilk yıl bir vakıfta gönüllülük yapmak istediğime karar verdim. Çocukları çok sevdiğim için onlara nasıl yardımcı olabilirim diye internette araştırırken TEVG’ e denk geldim. Beykoz birimine çok yakındım; tanışmaya, neler yapabilirim diye öğrenmeye gittim ve tüm hayatım değişti. Hafta sonlarımı orada geçirmeye başladım. Beykoz Öğrenim Biriminiz bana çok şey kattı. “Okuyorum Oynuyorum” favori etkinliğimdi. Çok şey öğrendim çocuklardan, çok güzel dostluklar kurdum, hala iletişimde olduğum çocuklarım da var.

Gönüllülük benim için sadece birime gidip 2 saat etkinlik yapıp dönmek değildi. Aileydik orada, hala tüm birimle iletişimdeyim, çok özlüyorum.
  • Uzaktan eğitim sürecinde TEGV gönüllüsü olmaya nasıl karar verdiniz?

Daha aktif olmak istesem de hastanelerde çalıştığım için ve saat farkı nedeniyle yeteri kadar aktif olamadım ama bir dönem İngilizce etkinliği verdim. Bir de hafta sonları burada Cuma- Cumartesi günleri oluyor; Pazar günleri çalışıyorum, o yüzden daha aktif olmak istesem de sınırlı kalıyor.

Bu engel olarak saydığım sebepleri aşarak, bir dönem çevrimiçi KidsBox İngilizce etkinliğini  uzaktan gönüllülük kapsamında ZOOM üzerinden gerçekleştirdim. Yurtdışında yaşamımı sürdürdüğüm  TEGV’den uzak geçen  yoğun  dönemde çocuklar için  bir şey yapamamanın  üzüntüsünü yaşarken, dijital dönüşüm  ile hayalim gerçek oldu ve çok  özlediğim  TEGV dünyama uzaktan da olsa geri döndüm. Gerçekleştirdiğim çevrimiçi çocuk etkinliği ile birlikte, yakın zamanda gerçekleşen 43. İstanbul Maratonu’nun sanal etabını katıldım ve adımlarımız Bir Çocuk Değişsin Türkiye Gelişsin diyerek attım.
14.11.2021
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!