yükleniyor

Matra Projemiz Tamamlandı

Matra Projemiz Tamamlandı güneş amblemi.
tgvh1121-11Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitimlerinin sekteye uğramaması için çalıştığımız projelerimizden biri olan Matra tamamlandı.

Pandemi sürecinde okula gidemeyen, uzaktan eğitim platformlarına bağlanamayan, pek çoğu 6-7 kardeşli evlerde yaşayan ve uzaktan eğitim kanallarını izleyemeyen; aileleri okuma yazma bilmediği için ailelerinden destek alamayan çocuklarımız, pandemi krizinin başlamasından sonra eğitim sisteminin tamamen dışında kaldılar.

Biz bu çocuklarımızın eğitimlerine devam edebilmeleri amacından hareketle çocuklarımıza herhangi bir yetişkin desteğine ihtiyaç duymadan, internete gereksinim olmadan, akademik ve kişisel gelişimlerini destekleyecek eğitim setleri hazırladık. Bu proje kapsamında Şanlıurfa’nın Harran ve Eyyübiye ilçelerinde yaşayan, aileleri mevsimlik tarım işçisi olan çocuklarımıza eğitim setleri ulaştırdık.  Bu eğitim setleri içerisinde çocuklarımıza temel Türkçe ve Matematik bilgisinin oluşmasını ve temel zeka becerilerinin artışını sağlayan 11 dijital eğitim uygulaması bulunan tablet bilgisayarlar; Türkçe, Matematik, Zeka Gelişimi ve Genel Kültür konularında gelişmeyi destekleyecek 4 farklı kutu oyunu ve bu çocukların okuryazarlık seviyeleri göz önünde bulundurularak seçilmiş 25 hikaye kitabı bulunan setler ulaştırdık.

Hayata geçirdiğimiz ve geçirmeyi planladığımız projelerimizde bizi destekleyen Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği’ne teşekkürlerimizi sunarız.

 
14.11.2021
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!