Sürdürülebilir bir gelecek için çocuklarımızı sıfır atık bilinciyle yetiştiriyor, doğa sevgisiyle donanmış nesiller için çalışıyoruz. Sıfır atık anlayışını yaşamın her alanında uygulayarak geri dönüşüm projeleri gerçekleştiriyor, eğitim programlarımızla bu bilinci çocuklarımıza aşılıyoruz.
Sıfır Atık Günü Nedir?
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, dünya genelindeki atık yönetimi ve sürdürülebilirlik çalışmalarına farkındalık yaratmak için 30 Mart tarihini Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak belirlemiştir.
Sürdürülebilir Gelecek için Neler Yapıyoruz?
TEGV’de kaynaklarımızı verimli kullanmak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ortak evimiz olan dünyayı korumak adına neler yaptığımızı birlikte inceleyelim;
Elektronik Atık Geri Dönüşüm Projesi: Atma Bağışla
2017 yılından bu yana TÜBİSAD iş birliğiyle yürüttüğümüz e-atık geri dönüşüm projemiz Atma Bağışla kapsamında bugüne kadar 540 tonu aşkın zararlı elektronik atığı geri dönüştürerek elde edilen gelirle 5.500 çocuğumuzu nitelikli eğitimle buluşturduk.
Siz de kullanmadığınız veya bozuk elektronik cihazlarınızı geri dönüştürülmek üzere TEGV’e bağışlayarak hem sürdürülebilir çevre faaliyetlerine destek olabilir hem de çocuklarımızı nitelikli eğitimle buluşturabilirsiniz. Projemiz hakkında detaylı bilgi almak ve elektronik atık bağışı yapmak için Atma Bağışla sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Evraklarımızın Dijitalleşmesi
Gönüllülük sürecinde toplanan evrakların tamamını dijitalleştirerek kağıt israfı ve operasyonel maliyetlerimizi düşürdük. 2018 yılından bu yana devam eden dijitalleşme çalışmalarımız kapsamında süreçlerimizin büyük kısmını dijital servislere taşıyarak basılı malzeme üretimini azaltıp sürdürülebilir kaynaklara önem verdik. TEGV’de gönüllü olmak için Gönüllü Ol sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Sürdürülebilir Eğitim Programları
Tasarım Fabrikası eğitim içeriğimizde çocuklarımız, Birleşmiş Milletler Küresel Kalkınma Hedeflerini tartışıyor, gerçek hayattaki sorunları doğa ve çevre odaklı tasarımlarla çözmeyi hedefliyor.
Daha İyi Bir Dünya için Atölyeler programımızda barış, insan hakları, ekoloji gibi konularda bilinçleniyor, insan hakları gibi konularda çocuklarımızın farkındalığını artırıyoruz.
Düşler Atölyesi etkinliğimizde geri dönüştürülmüş malzemelerle sanat eserleri yapıyor, küresel iklim değişikliği ve atık yönetimi gibi konulara dikkat çekiyoruz.
Su Nefestir etkinliğimizde suyumuzu bilinçli kullanmayı ve tasarruf yöntemlerini öğreniyor, çocuklarımıza sürdürülebilir su tüketimi bilincini aşılıyoruz.
Türkiye genelindeki etkinlik noktalarımızın kütüphanelerini ekoloji temalı kitaplarla zenginleştiriyoruz.
Sürdürülebilir bir gelecek için bugün harekete geçmemiz gerektiğini biliyor ve çocuklarımızı bu misyonla geleceğe hazırlıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki; Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir.