yükleniyor

İzmir Çiğli Eğitim Parkı Tasarım ve Beceri Atölyesi Açıldı!

İzmir Çiğli Eğitim Parkı Tasarım ve Beceri Atölyesi Açıldı! güneş amblemi.



İzmir Çiğli Eğitim Parkımıza Prof. Dr. Tolga Köroğlu anısına yaptırılan “Tasarım ve Beceri Atölyesi” 27 Kasım Pazar günü
gerçekleşen törenle açıldı.

Törene İzmir Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Nihal Demir Çoban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Ahmet Altan, eğitim gönüllüsü Prof. Dr. Gürsü Kıyan, Prof. Dr. Tolga Köroğlu’nun eşi Özge Altun Köroğlu, Genel Müdürümüz Sait Tosyalı, Mütevelli Heyeti Üyemiz Efe Aydan ile veliler, gönüllüler, çocuklar ve basın mensupları katıldı.


“İyi ki TEGV var”

Törende konuşan İzmir Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Nihal Demir Çoban, şunları söyledi: “Dezavantajlı köylerde 15 yıl öğretmenlik yaptım. İzmir’de de son altı yıl Güzeltepe Mahallesi’nde öğretmendim. Alanım bilişim ve robotik kodlama. Çok zor koşullarda çocuklarla turnuvalara gittik. O erişime, imkanlara ulaşmak çok zordu. Tolga Bey’in adının böyle bir atölyede yaşıyor olması o kadar değerli ve kıymetli ki. Fırsat eşitliğinin altını kalın çizgilerle çizildiği bir atölye. İyi ki TEGV var. Tolga Hocamın adı hep yaşasın, var olsun.”

“Değdiğiniz her çocuk bir kıymet”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Ahmet Altan, “Çocuklarımız için böyle bir yeri açtığımızda yepyeni bir bakış açısı ve kazanımlar elde edecekler. Bunun çok değerli olduğunu düşünüyorum. Çocukluğumda mutlaka her şey söküp içine bakmayı isterdim. Çok çarpıldım. Hobi olarak cihaz geliştirmeye çalışıyordum. Bugünkü imkanlarla yetişmiş olsaydım insanlara daha fazla katkı verebilirdim diye düşünüyorum. TEGV’e ve gönüllülerine şükranlarımı sunmak istiyorum. Çok kutsal bir iş yapıyorsunuz. Değdiğiniz her çocuk bir kıymet” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

“Çocuklarımızın teknolojiye değerek yetişmelerini arzu ediyoruz”

Atölyenin açılışında konuşan Genel Müdürümüz Sait Tosyalı, şunları söyledi: “Bugün aramızdan çok zamansız ayrılan Prof. Dr. Tolga Köroğlu, adını sonsuza kadar yaşatmak üzere kurulmuş olan ve bugün açılışını gerçekleştireceğimiz tasarım ve beceri atölyesi için bir araya geldik. Kendisini tanıma fırsatı bulamadım ama yakınlarından dinledim ve özgeçmişini okudum. Pırıl pırıl bir doktor. Mekânı cennet olsun, bir kez daha ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Doktor Gülsü Kıyan, çok yakın arkadaşı Tolga Hoca için onun anısını yaşatmak üzere bir proje düşündüğünde ihtiyaçlarımızı görüştük. Bilime, fene, teknolojiye yatkın bir proje olması konusunda birleştik ve bu proje ortaya çıktı.

Tolga Hoca aynı zamanda sıkı bir koşusu, sporcuydu. Bu ilgisini de projeyle birleştirdik. Yaptığı maratonlarla çevresine katkı sağladığı, yüzlerce kişiden binlerce bağışçıya ulaştıklarını duyuyorum. Eğitime, TEGV’e katkı sağlamış biri. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün 26’ncı tasarım ve beceri atölyemizi açıyoruz. 6-14 yaş grubu çocuklarımızla çalışıyoruz. İstiyoruz ki o çocuklarımız Cizre’den Giresun’a, Mersin’den Antalya’ya, Tekirdağ’dan Van’a, Hakkari’ye aynı imkanlarda yetişsinler. Biz fırsat eşitliğinden bunu anlıyoruz. Burada çocuklarımız teknolojiye dokunuyorlar, eğlenerek öğreniyorlar. 3D yazıcısıyla robotlar yapacaklar, kodlamayı öğrenecekler. Atölyemize çocuklarımız yetiştikçe rahmetli Tolga Hocamız da huzur içinde yatmaya devam edeceğine inanıyorum. Hepinize ilgi ve destekleriniz için teşekkür ediyorum.”

“1550 kişiden bağış toplandı ve bu atölyenin yapılması sağlandı”

Prof. Dr. Tolga Köroğlu’nun arkadaşı ve eğitim gönüllüsü Prof. Dr. Gürsü Kıyan, şöyle konuştu: “Tolga iyi bir doktordu. Benim hastalarıma da ciddi desteği olmuştur. Teknolojiye merakı vardı. Çocuklarla geçmiş yaşam ve teknoloji merakını düşündüğümüzde onun adının yaşaması için en uygunu böyle bir atölye olurdu. TEGV’e bu fırsatı verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Koşu kampanyası Tolga’nın Marmara Üniversitesi’nden, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden ve dostlarından oluşan 77 kişi koştu. ABD’den, Kanada’dan değişik ülkelerden koşanlar da oldu. 1550 kişiden bağış toplandı ve bu atölyenin yapılması sağlandı.”

“Emeği geçen herkese ailesi olarak teşekkür ediyorum”

Prof. Dr. Tolga Köroğlu’nun eşi Özge Altun Köroğlu, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Tolga çocuk yoğun bakım uzmanıydı. Ben de yeni doğan yoğun bakım uzmanıyım. Ege Üniversitesi’ne öğretim üyesi olarak görev yapıyorum. Bilim, teknoloji ve çocuğun Tolga’nın en önem verdiği şeyler olduğunu herkes bilir. Bu şekilde isminin yaşatılacak olması sebebiyle bu projede emeği geçen başta Gürsü ağabeyim olmak üzere herkese ailesi olarak çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız”

“Tüm bağışçılara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum”

Mütevelli Heyeti Üyemiz Efe Aydan, yaptığı konuşmada “Bugün burada açılan tasarım ve beceri atölyesi Tolga Bey’e yakışan bir etkinlik odası. Emeği geçen herkese, tüm bağışçılara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Tasarım ve beceri atölyelerimiz yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor

1550 bağışçımızın desteğiyle açılan İzmir Çiğli Eğitim Parkımızda 8-14 yaş arasındaki çocukları için açılan Tasarım ve Beceri Atölyelerimiz; çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme konularında geliştirmekle birlikte çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunacak. Çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren tasarım ve beceri atölyelerimiz eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor.

30.11.2022
Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!