yükleniyor

TEGV’de ve TEGV’le Büyüdüm

TEGV’de ve TEGV’le Büyüdüm
  • Alara Erdoğan

Ben Alara, 22 yaşında genç bir kadın mühendis adayıyım. İlkokul 1.sınıftan beri bir TEGV çocuğu, 7 yıldır da TEGV gönüllüsüyüm. Aslında TEGV’de ve TEGV’le büyüdüm. Sizlere biraz çocuk Alara’dan bahsetmek isterim. Kendisi huysuz, memnuniyetsiz, çekingen, arkadaş edinemeyen, sürekli ağlayan ve ürkek biriydi. Hiç arkadaşı olmadığı için okul çıkışlarında eve gider sürekli televizyon izlerdi. Ailesi çeşitli kurslara, spor faaliyetlerine, sanat aktivitelerine gönderirlerdi küçük Alara’yı. Fakat küçük inatçı Alara hiçbirine 1 aydan fazla gitmez, sıkılır ve bırakırdı. Ta ki TEGV ile tanışana kadar. Küçük Alara için orası bambaşka bir dünyaydı. Okula çok benziyor ama bir o kadar da farklıydı. Öğretmen olmaması küçük Alara’yı çok şaşırtmıştı. Gönüllü abla ve abiler vardı. Her etkinliğe farklı gönüllü ablalar/abiler giriyordu. Her seferinde Alara’ya “nasılsın?” diyorlar, herkese söz hakkı veriyor ve dinliyorlardı. Dinlenmenin, fikirlerinin önemsenmenin ne kadar kıymetli bir şey olduğunu işte o zaman fark ettim. Gönüllü abla abilerimi örnek alarak büyüdüm. Çocukken en büyük hayalim TEGV gönüllüsü olmaktı.

Ayrım yapmadan herkese saygı duymayı TEGV’de öğrendim. Okulda çok akran zorbalığına maruz kalırdım. TEGV’de böyle bir şey yaşanmasına müsade edilmezdi. Zorbalık yapana da yapılana da nasıl davranması veya davranmaması gerektiği nedenleriyle açıklanırdı. Çocuklar özür dilemeyi TEGV’de öğrenirdi. Bir 23 Nisan etkinliğinde şiir okuttular Küçük Alara’ya. Daha sınıfta parmak kaldırıp soru sormaya utanırken onlarca insanın önünde şiir okudu. Küçük Alara büyüdü, liseye geçti ve liselerarası bir şiir yarışmasına katıldı. Bu sefer korkarak değil özgüvenle okudu şiirlerini.

TEGV’de gezilere giderdik, İstanbul’un tarihi yerlerini öğrenirdik. Büyüyüp kendi başıma gezebilecek yaşa geldiğimde arkadaşlarımı gittiğimiz yerlere götürmeye başladım. Önce kendi şehrimi, sonra Türkiye’yi sonra da diğer ülkeleri gezdim. Gezmeye de devam ediyorum. Çünkü öğrenme yaşam boyu süren bir eylem. Liseye geçer geçmez çocukluk hayalimi gerçekleştirdim ve TEGV gönüllüsü oldum. Çocukken gönüllü abla abilerimden öğrendiklerimi bu sefer ben öğretiyorum.

TEGV’in kurucusu ve ilham aldığım güçlü kadınlardan biri olan Suna Kıraç: "Eleştirenlerden değil, eleştirilenlerden olun. Eleştirip sorumluluk almazsanız, sorumluluğun dışında kalıp, eleştirmeyi yeğlerseniz, beğenmediğiniz bir düzen içinde yaşamınızı sürdürmek zorunda kalırsınız." demiş. Suna ablam sana söz veriyorum, ömrüm boyunca sorunlara şikayet etmek, eleştirmek yerine çözüm bulan ve bu çözümlerde sorumluluk alan tarafta olacağım.

Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!