yükleniyor

Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkımızın Temeli Atıldı

Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkımızın  Temeli Atıldı güneş amblemi.

 

1999’dan bu yana Van’da faaliyet gösteren Eğitim Parkımızı yeniden inşa etmek üzere çalışmalara başladık. 2008’de hayatını kaybeden miras bağışçımız Nirun Şahingiray’ın adını yaşatacak olan Eğitim Parkımızın temel atma töreni 27 Mayıs’ta gerçekleşti. 

Parkımızın temel atma töreni Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük, Yönetim Kurulu Başkanımız Oktay Özinci, Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, gönüllülerimiz ve eğitim dostlarımızın katılımıyla 27 Mayıs’ta gerçekleşti.

Yılda 5 bin çocuğa nitelikli eğitim desteği verebilecek kapasiteye sahip olan Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkımızın Ekim ayında açılması planlanıyor.

Nirun Şahingiray Eğitim Parkımızda Neler Olacak? 

Ekim ayında yeniden Vanlı çocukların buluşma noktası haline gelecek olan Eğitim Parkımızda  1.850 m² kapalı alan üzerine 120 kişi kapasiteli Çok Amaçlı Salon, 2 Tasarım ve Beceri Atölyesi, Bilişim ve Teknoloji Odası,  Düşler Atölyesi ve Drama Atölyesi, Okuma Adası, Standart Etkinlik Odaları, Proje Odası ve Kütüphane yapılması planlanıyor. 

Bunun yanı sıra 12.900 m² açık alana sahip olacak olan parkımızda, çocuklarımızın fiziksel etkinliklerine olanak sağlayacak şekilde; futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu ve çok amaçlı spor sahasını yapılacak. 

 

Hiç Ağaç Kesilmeyecek

İnşaat arazisinde yer alan mevcut ağaç dokusunun ve yapılaşma izlerinin korunması tasarım için temel bir çıkış noktası oldu. Kullanım ömrünü dolduran ana binamızın tamamen yıkılmasının ardından, yapılacak yeni binanın aynı konuma yerleştirilerek mevcut yeşil peyzaj sınırlarının değiştirilmemesi kararıyla tasarıma başlandı. Programda yer alan açık alan fonksiyonları ise; söğüt, akasya, çam ve çeşitli meyve ağaçlarından oluşan zengin ve bakımlı ağaç dokusu gözetilerek kalan boşluklara yerleştirildi. Ayrıca, hali hazırdaki spor alanlarının yerleri değiştirilmeyip, sadece kısmi müdahalelerle iyileştirilmesine karar verildi. 

Sürdürülebilir Yeşil Bir Kampüs Hedeflendi

Tasarım süreci boyunca ilgili diğer disiplinlerle birlikte çalışılarak sürdürülebilir ‘yeşil’ bir kampüs elde etme hedefi geliştirildi. Bu hedef doğrultusunda yapının çatısında toplanan tüm yağmur suyunun depolanarak bahçe sulamasında tekrar kullanılması, gri su arıtma sistemiyle atık suların ıslak hacimlerde tekrar değerlendirilmesi, yıllık elektrik tüketiminin neredeyse tamamını üreten güneş panellerinin sisteme entegre edilmesi, tüm mekânlarda doğal aydınlatma, doğal ve çoğu zaman çift yönlü havalandırma imkânının oluşturulması sağlandı.

 

Sosyal Medya Üzerinde Biz.
Anında Haberdar Ol

Sosyal Medya üzerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Duyurularımızdan haberdar olmak için bültenimize kayıt olun!