
1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan kararla her yıl 5 Haziran tarihi, Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır. Daha yeşil gelecek hedefiyle çocuklarımızı çevre bilinciyle yetiştiriyor, doğa sevgisiyle büyüyen nesiller için çalışıyoruz.
2017’den bu yana devam eden “Atma Bağışla” projemiz, sürdürülebilirlik kapsamında yürüttüğümüz en önemli doğa dostu projelerimizden biridir. 2024 yılında, bu projemizle Türkiye Kurumsal Sorumluluk Derneği'nin "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Değer Katan Ödülleri" kapsamında Atık Yönetimi kategori ödülünü ve Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen “Sürdürülebilir İş Ödülü”nü kazanmanın gururunu yaşıyoruz.
Projemiz kapsamında iş birliği içinde olduğumuz TÜBİSAD, Atma Bağışla projemizle ilgili görüşlerini şu şekilde paylaştı: “Atma Bağışla Projesi ile elektronik atıkları T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı denetiminde yasal mevzuata uygun şekilde geri dönüştürüyoruz. Atma Bağışla projemizin amacı bir yandan TEGV’e alternatif kaynak yöntemi oluşturarak daha fazla çocuğumuzun nitelikli eğitimle buluşmasına katkı sağlarken diğer yandan e-atıkların çevreye verdiği zararı azaltarak sürdürülebilir çevre faaliyetlerini destek olmaktır. Evlerde, iş yerlerinde kullanılmayan ve çevreye olumsuz etki oluşturan elektronik atıkların geri dönüştürülmesi ile elde edilen ekonomik değerle, Türkiye genelindeki etkinlik noktalarımızda çocuklarımıza nitelikli eğitim desteği sağlıyoruz. E-atıkların doğaya bırakılmasının ve kontrolsüz şekilde geri dönüştürülmesinin önüne geçerek toksik maddelerin havaya, suya, toprağa karışmasını önleyen ve aynı ekosistemi paylaştığımız tüm canlıların hayati riskini azaltma hedefi olan projemiz, 6 farklı Sürdürülebilir Kalkınma Amacına da hizmet ediyor. Atma Bağışla Projemiz, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile doğrudan ve dolaylı olarak örtüşmektedir. Atma Bağışla projesiyle, bilişim atıklarını toplayarak döngüsel ekonomiye kazandırıyor ve kaynakların verimli kullanımına katkı sağlıyoruz. Eğitime erişimi artırarak sürdürülebilir kalkınma hedeflerine destek oluyor, çevresel farkındalığı yükseltirken eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Projeye bireyler ve kurumlar, kullanılmayan cihazlarını bağışlayarak katkıda bulunabilir. TEGV iş birliğiyle büyümeye devam eden bu değerli girişimle, daha yaşanabilir bir dünya için çalışıyoruz.”
Atma Bağışla projesine katkı sağlayan bir diğer önemli paydaşımız olan Başkent Organize Sanayi Bölgesi ise görüşlerini şu şekilde dile getirmiştir: “Yenilik Merkezi olarak sürdürülebilir bir gelecek için önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. TEGV’in hayata geçirdiği “Atma Bağışla” projesine katılarak, bölgedeki firmaların destekleriyle toplanan e-atıkları, dönüştürülmesi üzere TEGV’e teslim ettik. Organize sanayi bölgemizdeki firmaların yarattığı ortak değerle hem atıkların doğaya karışmasının önüne geçtik hem de TEGV’in nitelikli eğitim faaliyetlerine önemli bir katkı sağladık.”
Bu anlamlı günde, çevresel sürdürülebilirliği destekleyen tüm birey ve kurumlara teşekkür ediyor, “Atma Bağışla” projemizle daha yaşanabilir bir gelecek için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Doğaya saygılı, çevre bilinci yüksek nesillerin yetişmesine katkı sağlamak için yürüttüğümüz çalışmalar hakkında daha fazla bilgiye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.